Odbor za antikorupciju: Poziv Markoviću i šefovima grupa za poglavlja 23 i 24

Funkcioner DF Andrija Mandić smatra da predsjednik Odbora treba da bude u komunikaciji sa Kolegijumom, kako bi to tijelo funkcionisalo uspješnije
2 komentar(a)
Odbor za antikorupciju, Foto: Savo Prelević
Odbor za antikorupciju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.06.2013. 11:05h

Odbor za antikorupciju u planira da na sjednicu tog tijela pozove podpredsjednika Vlade Duška Markovića i šefove grupa za poglavlja 23 i 24 i razmatra izvještaje o radu institucija koji se odnose na organizovani kriminal i korupciju.

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović kazao je da je uputio zahtjev državnim institucijama da im dostave materijale koji se odnose na organizovani kriminal i korupciju.

Bulatović je naveo da odgovori nijesu stigli od Sudskog savjeta i Agencije za nacionalnu bezbjednost

On je na sjednici Odbora objasnio da su dobili odgovore od Tužilačkog savjeta, Vrhovnog državnog tužioca i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bulatović je naveo da odgovori nijesu stigli od Sudskog savjeta i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

"Predlažem da se obratimo predsjedniku Skupštine i kolegijumu da razriješe da li je to tehničko pitanje ili institucije smatraju da mi to ne treba da razmatramo", kazao je on.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Obrad Stanišić smatra da je malo vremena ostalo da se u toku zasijedanja usvoji sve što je planirano, navodeći da trenutno ima dosta aktivnosti kad je u pitanju parlamentarna istraga, plenarno zasijedanje i rad radne grupe u izbornom zakonodavstvu.

"Ono što možemo i što treba da uradimo je da do 1. avgusta razgovaramo sa Markovićem, a izvještaje o radu institucija nijesam siguran da ćemo uspjeti da obradimo", ocijenio je on.

Funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić smatra da predsjednik Odbora treba da bude u komunikaciji sa Kolegijumom, kako bi to tijelo funkcionisalo uspješnije.

"Vjerujem da Odbor za antikorupciju treba da bude jedan od najvažnijih odbora u Skupštini Crne Gore", naveo je on.

Bonus video: