DF će parcijalno učestvovati u radu parlamenta

Radulović je novinarima u Skupštini kazao, da će DF učestvovati u raspravi o izmjenama i dopunama zakona o PDV-u i o unutrašnjim poslovima
59 pregleda 4 komentar(a)
Branko Radulović, Foto: Savo Prelević
Branko Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.06.2013. 13:36h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) učestvovaće na zasjedanjima parlamenta, ali samo kada se bude raspravljalo o onim temama koje imaju širi društveni interes, rekao je funkcioner tog političkog saveza Branko Radulović.Poslanici DF su bojkotovali rad parlamenta skoro dva mjeseca, ocjenjujući da predsjednički izbori na kojima je učestvovao lider tog saveza Miodrag Lekić nijesu bili regularni. Oni su se vratili u parlament kada je na su na dnevnom redu bili zahtjevi da izbori budu poništeni.Radulović je novinarima u Skupštini kazao, da će DF učestvovati u raspravi o izmjenama i dopunama zakona o PDV-u i o unutrašnjim poslovima. „Ukoliko u dnevni redu uđu još dva zakona tada ćemo participirati u njihovom razmatranju. Radi se o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona i o uređenju prostora“, rekao je Radulović.DF će, naveo je on, biti noslilac dva najvažnija događaja u proljećnom zasjedanju.„Donošenje i usvajanje Rezolucije o evropskim integracijama i nešto što je krucijalno pitanje po budućnost Crne Gore kada je u pitanju ekonomski, socijalni ekološki razvoj. Radi se o okruglom stolu koji će biti posvećen regionalnom razvoju i perspektivi aluminijuma“, naveo je Radulović.On je kazao da će u okruglom stolu učestvovati vodeći ljudi iz regiona za oblast aluminijuma i nosioci političkog i naučnog života u Crnoj Gori.„Nadam se da će okrugli sto pomoći da donesemo kvalitetnu odluku kada je u pitanju budućnost aluminijuma“, dodao je Radulović.

On je istakao da će politička aktivnost DF-a zavisiti od rada Anketnog odbora u vezi afere Snimak i Radne grupe za reformu izbornog zakonodavstva.„Učešće DF-a zavisiće od rada Anketnog odbora kada su u pitanju izborni inžinjering, osuda toga, dovođenje vrhovnog državnog tužioca u situaciju da mora procesuirati mnoge krivične prijave“, rekao je Radulović.

Danilović: Apsolutno protiv PDV-aPredsjednik kluba poslanika DF-a Goran Danilović, kazao je da je došlo vrijeme da DF učestvuje u radu plenuma, ali parcijalno.„Stav kluba o Zakonu o PDV-u je nedvosmislen. Mi smo protiv povećanja. Učestvovaćemo u raspravi na tu temu, a sjutra o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima“, kazao je on.Danilović je rekao da u DF-u vjeruju da će dobiti razlog da u potpunosti učestvuju u radu plenuma, ali da to zavisi od odluka Anketnog odbora.Prema njegovim riječima, u DF-u vjeruju da će Anketni odbor u "najkraćem roku izaći sa stavom da je nedopustivo ikada više imati izbore kakvi su bili predsjednički i osuditi malverzacije i krađu biračke volje“.„To je očekivani minimum kompromisa koji se može odraditi sada. Smatramo da će do kraja svog rada do 31. jula, Anketni odbor imati još šta da kaže“, rekao je on.Danilović je dodao da DF pristupa radu u Radnoj grupi. „Rad Anketnog odbora i Radne grupe opredjeljivaće i rješavanje političke krize“, ocijenio je on.Danilović je dodao da je parlamentarizam u krizi i da parcijalno učešće DF-a u plenumu ima opravdanje.On je kazao da, ukoliko parlament ne osudi aferu Snimak, budućnost parlamentarizma u Crnoj Gori nije svijetla.

Bonus video: