La Ru izvještava o slobodi mišljenja i izražavanja u CG

Specijalni izvjestilac UN-a je ocijenio da je Vlada koju je vodio Lukšić uradila dosta na tom polju, ali da postoje brojni izazovi
1 komentar(a)
Frank La Ru, Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Frank La Ru, Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.06.2013. 17:46h

Specijalni izjestilac UN-a za slobodu mišljenja i izražavanja Frank La Ru boravi u Crnoj Gori i planirano je da sačini poseban izvještaj o stanju u toj oblasti.

Potpredsjednik Vlade Igor Lukšić ocijenio je da će posjeta La Rua obezbijediti direktan uvid u rezultate Vlade na unapređenju ostvarivanja prava na slobodu mišljenja i izražavanja, kao i objektivnu ocjenu stanja.

"Cijeneći značaj saradnje sa specijalnim procedurama Savjeta za ljudska prava po unapređenju stanja ljudskih prava u zemlji, preporuke će, kojima će rezultirati sastanci specijalnog izvjestioca sa predstavnicima svih sfera crnogorskog društva, Vlada Crne Gore pažljivo razmotriti", kazao je Lukšić na sastanku.

Specijalni izvjestilac je ocijenio da je Vlada koju je vodio Lukšić uradila dosta na tom polju, ali da postoje brojni izazovi.

Nakon sastanka je saopšteno samo partnerski odnos institucija, civilnog društva, medija može obezbijediti ambijent u kojem će sigurnost profesije i profesionalizam svih aktera biti zagarantovani.

Bonus video: