Demokrate: Odbacivanje prijave protiv Bečića logičan završetak

Demokrate navode da je ovakav epilog potvrdio i stav Tužilaštva od samog početka i podsjećaju da su ovlašćeni predstavnici Osnovonog državnog tužilaštva još 24. aprila ove godine saopštili da su “cijenili sadržinu navoda u medijima, ali da ne postoji osnovana sumnja da je izvršeno pomenuto krivično djelo”
4 komentar(a)
Demokrate, logo, ćirilica, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, logo, ćirilica, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 10.07.2018. 15:13h

Rješenje Osnovnog državnog tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv Alekse Bečića samo je "logičan završetak sramne i monstruozne podmetačine koja je u susret lokalnim izborima organizovana od strane djelova DF-a i DPS-a", saopštenop je iz Demokratske Crne Gore.

Navode da je ovakav epilog potvrdio i stav Tužilaštva od samog početka i podsjećaju da su ovlašćeni predstavnici Osnovonog državnog tužilaštva još 24. aprila ove godine saopštili da su “cijenili sadržinu navoda u medijima, ali da ne postoji osnovana sumnja da je izvršeno pomenuto krivično djelo”.

"Aleksa Bečić je i tokom hajke kojoj je bio izložen u susret lokalnim izborima konkretnim dokazima koje je predstavio medijima još tada razbio u paramparčad ovu udbašku podmetačinu, koja je obilovala morem falsifikata i najprljavijih podmetačina, od kojih je najupečatiljivije razobličavanje vezano za magistarski rad kontoverzne Mice Kozlik. Uostalom, to potvrđuje i državni tužilac koji je po našim saznanjima naveo u aktu da su oštećeni nepoznati, iz čega se da zaključiti da su oštećeni izmišljeni, odnosno da oštećenih nema, jer rad nije plagiran", poručuju Demokrate.

Kako tvrde, tokom cjelokupnog procesa Aleksa Bečić je "pokazao rijetko viđen nivo transparentnosti i savjesnosti" i ističu da je "odmah poslao magistarski rad svim medijima u Crnoj Gori, predstavio konkretne dokaze i pozvao nadležne da se saglasno zakonu bave njegovim radom".

"Takođe, nakon podnošenja krivične prijave, Aleksa Bečić je u svojstvu građanina dao izjavu nadležnom tužiocu i tom prilikom mu priložio 45 dokaza koji jasno pokazuju političku pozadinu lažne i besmislene krivične prijave sačinjene u kabinetima pojedinih lidera DF-a i funkcionera DPS-a, odnosno da je magistarski rad urađen u skladu sa Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama koja su važila. Nakon izjave gospodina Bečića i prezentacije dokaza, nadležni tužilac je istog dana donio rješenje kojim je odbačena krivična prijava", navodi se u saoštenju.

Kazali su i da je "Aleksa Bečić bio uzoran student" te da je osnovne i postdiplomske studije završop na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i da je tokom cjelokupnog školovanja "polagao oko 50-ak ispita kod različitih profesora iz zemlje i inostranstva", ali i da je sve ispite "dao u roku i školovanje završio sa prosječnom ocjenom 9,30".

"Magistarski rad je branio javno u dupke punoj najvećoj dostupnoj sali i pred kamerama, a komisija je odbranu njegovog rada vrednovala sa ocjenom 10", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: