Braun: Od Crne Gore zavisi kada će ući u NATO

„Odluka, da li će Crna Gora ući u NATO, zavisi od Crne Gore i od vladavine prava, reforme odbrane i bezbjednosti“, kazala je ona.
5 komentar(a)
igor luskic, sju kej braun, Foto: Savo Prelević
igor luskic, sju kej braun, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.06.2013. 12:45h

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Su Kej Braun rekla je da od Crne Gore zavisi kada će ući u NATO kao i od reforme odbrane i bezbjednosti.Ona je na, 2BS Forumu u Budvi kazala da su vrata NATO-a otvorena za Crnu Goru i sve evropske zemlje koje žele da se pridruže i ispune standarde Alijanse. „Odluka, da li će Crna Gora ući u NATO, zavisi od Crne Gore i od vladavine prava, reforme odbrane i bezbjednosti“, kazala je ona.Kej Braun je naglasila, da NATO nije samo bezbjedonosni već Savez država koje imaju zajedničke vrijednosti, slobode, demokratije i poštovanja i poštovanja ljudskog dostojanstva. „To su vrijednosti, koje ovaj Savez čuva i promovše. Crna Gora je već imala dobra, od nastojanja da se uključi u Evro-atlanske iuntegracije, a kako se bude više približavala NATO-u, ti benefiti će rasti“, kazala je američka ambasadorka.

Govoreći o budućnosti NATO partnerstva, predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera je istakao, da povjerenje mora biiti obostrano i iskreno. On je rekao da Crna Gora ima prave , iskrene i dokazane prijatelje u NATO savezu i SAD.„Kada smo prolazili kroz veoma težak period u skorijoj istoriji, oni su bili uz nas i pružili nam nesebičnu podršku. Vjerovali su u nas i u to da iako najmanja zemlja regiona, možemo predstavljati ključnu plugu koja bi mogla biti lokomotiva čitavog regiona. Danas mi moramo vjerovati njima, više nego ikada ranije“, ocijenio je Kentera.

Bonus video: