U KOMUNIKACIJI SA ORGANIZATORIMA

Opozicija ponudila pomoć oko protesta

Čelnici partija ponudili organizovani prevoz građanima
7057 pregleda 63 komentar(a)
Opozicija ponudila pomoć: Sa protesta, Foto: Savo Prelević
Opozicija ponudila pomoć: Sa protesta, Foto: Savo Prelević

Čelnici opozicionih partija ponudili su pomoć organizatorima protesta “Odupri se 97.000” kroz obezbijeđivanja prevoza za građane iz Crne Gore, potvrđeno je “Vijestima”. Više sagovornika iz opozicije je nezvanično potvrdilo da su u komunikaciji sa organizatorima protesta kao i da su spremni da im pruže svaku vrstu pomoći.

“Jasno je da se radi o građanskom buntu u kojem partije ne treba da učestvuju u prvim redovima. Naša je obaveza da podržimo revolt građana i pomognemo organizatorima na svaki mogući način. Već je bilo razgovora na tu temu i građani će vidjeti rezultate”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović juče je objavio raspored polazaka autobusa iz svih crnogorskih gradova, koji će prevoziti građane na protestni skup u subotu. Predstavnici Građanskog pokreta “Odupri se 97 hiljada” pozvali su građane da dođu na protest koji će biti održan u subotu, navodeći da će predstaviti nove zahtjeve.

Građanski aktivista Džemal Perović kazao je ranije da je put tehnička prelazna vlada, koja će organizovati prve slobodne izbore, i istakao da ne postoji mogućnost da proteste preuzme opozicija.

“Mislim da prema sadašnjem ponašanju opozicije ne postoji ta mogućnost. Vodiće ih inicijativni odbor koji će biti stalno proširivan. Neće više biti važan redosljed zahtjeva, građani će ispostaviti zahtjeve tako što će izaći na ulicu”, naveo je Perović.

Organizatori su poručili da će nastaviti sa protestima, ističući da će u subotu ići prema “zarobljenom Javnom servisu”. Oni su se tada zahvalili svim opozicionim strukturama i najavili organizovan prevoz sa sjevera. Oni su tada pojasnili i da su imali ponude od dijaspore da doprinesu plaćanjem prevoza, zahtijevajući od političkih partija da svoju infrastrukturu stave u funkciju građanskih protesta.