Krapović upućuje predlog za skraćenje mandata budvanskog parlamenta

Krapović je kazao da je dobio informaciju od Vujovića 20 minuta pred početak sjednice da će je odložiti na zahtjev odbornika Demokratskog fronta
72 pregleda 34 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.07.2018. 17:07h

Predsjednik budvanskog parlamenta Đorđe Vujović odložio je sjednicu SO Budva do daljnjeg uvjeren da će se postići dogovor oko obezbjeđenja kvoruma.

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović kazao je da ce danas uputiti predlog koalicionim partnerima za skraćenje mandata aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta.

On je kazao da nema informaciju da li takav predlog podržavaju u koaliciji niti opoziciji.

Krapović je ponovio da neće dozvoliti Vladi uvođenje prinudne uprave.

Skraćenjem mandata otvara se put novim izborima u Budvi.

Krapović je kazao da je dobio informaciju od Vujovića 20 minuta pred početak sjednice da će je odložiti na zahtjev odbornika Demokratskog fronta.

Vujović je kazao da je odložio sjednicu jer nije bilo kvoruma.

On je kazao da od Vlade nije dobio nikakavo upozorenje o uvođenju prinudne uprave.

Vujović je takođe kazao da je u kontaktu sa predstavnicima svih političkih partija koje participiraju u parlamentu.

"Do zadnjeg trenutka nisam znao da li će biti kvoruma. Iz tog razloga u zadnji čas sam otkazao sjednicu. Ono što je moj cilj je da se političkoj grupaciji na vlasti u Budvi da prostor i vremena da iznađu rješenje krize", kazao je Vujović.

Vujović očekuje da se obave razgovori sa opozcionom Crnogorskom, na čiji je zahtjev prošlog utorka takođe otkazana sjednica.

"Posljednja opocija za Demokratski front i mene lično su izbori, a o tome u ovom trenutku apsolutno ne razmišljamo već isključivo o razgovorima direktnim oko očuvanja vlasti u Budvi", naglasio je Vujović.

Bonus video: