Đukanović: Današnjim slavljem objedinjujemo sve pobjede

"Svi dalji napori i naredni uspjesi moraju biti zasnovani na razvoju snažnih institucija države, osposobljenih za donošenje kompetentnih i odgovornih državnih odluka“
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2013. 20:30h

Suočavamo sa brojnim kontraverzama ekonomskog i društvenog konstituisanja i razvoja održivog modela naše mlade države, kazao je premijer Milo Đukanović na koktelu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

"Svi dalji napori i naredni uspjesi moraju biti zasnovani na razvoju snažnih institucija države, osposobljenih za donošenje kompetentnih i odgovornih državnih odluka“ poručio je on i dodao da su upravo takve institucije jedini garant, ne samo nezavisnosti, nego i razvoja demokratije, naše evropske budućnosti i uopšte građanske sigurnosti i boljeg života svih u Crnoj Gori".

Premijer je poručio da je ubijeđen da je nezavisnost poslednja pobjeda do koje smo došli okupljajući se na naglašeno emotivnim, političkim masovnim skupovima.

"Danas, bez patriotskih i socijalnih fraza u koje se lako sklizne u ovakvim obraćanjima, mogu reći sa puno pouzdanja da je Crna Gora stabilno, multietničko društvo u dinamičnom procesu demokratskog i ekonomskog razvitka, država, koja zahvaljujući uspješnim sveobuhvatnim reformama ubrzano savladava zahtjevne dionice na putu do članstva u Evropskoj uniji NATO. Crna Gora je prosperitetna ekonomija izdašnih resursa, inspiracija investitorima i poslovnim ljudima, a nadasve država koja uspješno prevazilazi viševjekovni mentalitet izdržavanog, dotiranog društva", kazao je on.

Đukanovć je rekao da "današnjim slavljem objedinjujemo sve crnogorske pobjede tokom burne i jedinstvene, naše slobododarske istorije".

"Ne samo u slavnim bitkama, nego i nad istorijskim greškama i iskušenjima, zlorabljenim i politizovanim emocijama, okamenjenim ideologenama – nad svim našim slabostima", rekao je on.

Koktel u vili "Gorici" je okupio domaće političare, strane ambasadore i osobe i iz nevladinog sektora i javnog života. Koktelu su, iz redova opozicije, prisustvovali samo predstavnici Pozitivne Crne Gore.

Galerija

Bonus video: