DF: SDP bi sada trebalo da podrži lex specialis

Pavlović smatra da je poništenje predsjedničkih izbora i raspisivanje novih jedini zakoniti izlaz iz političke krize, ističući da u tome očekuje podršku socijaldemokrata
9 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.05.2013. 07:56h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović smatra da je odlukom da bojkotuje Vujanovićevu inauguraciju, SDP najavio podršku usvajanju lex specialisa kojim se poništavaju rezultati predsjedničkih izbora.

On smatra da je poništenje predsjedničkih izbora i raspisivanje novih jedini zakoniti izlaz iz političke krize, ističući da u tome očekuje podršku socijaldemokrata.

“Ono što smo ranije imali kao nagovještaj, nakon bojkota cetinjske inauguracije pretvorilo se u političku obavezu SDP-a. Njihova podrška poništenju pokradenih i raspisivanju novih izbora predstavlja jedini principijelni politički odgovor na situaciju u kojoj se država nalazi.

Onaj ko ne priznaje Đukanovićevog piona za predsjednika, a pri tom istinski brine o interesu Crne Gore, ne smije dozvoliti da njegova zemlja nastavi da invalidno funkcioniše - bez pošteno i ustavno izabranog i zakonito proglašenog šefa države”, rekao je Pavlović.

Bonus video: