Filipović: Politička većina kriva za krizu u Budvi

"Sem što zapošljavaju članove partija i svojih porodica, a na svaku kritiku odgovaraju upoređivanjem sa prošlom vlašću, od koje nije teško biti manje kompromitovan“
52 pregleda 8 komentar(a)
Ljubomir Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ljubomir Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.07.2018. 13:33h

Isključivi krivac za krizu vlasti u Budvi su stranke koje čine političku većinu, smatra bivši potpredsjednik te opštine, Ljubomir Filipović.

"Imamo identičnu situaciju kao 2005. godine - svađa i netrpeljivost političkih partnera, nemanje ideje o tome gdje grad ide i kako treba da se razvija“, kazao je Filipović agenciji MINA.

Kako je naveo, oni se hvale finansijskom stabilnošću, a sa njom ništa ne rade.

"Sem što zapošljavaju članove partija i svojih porodica, a na svaku kritiku odgovaraju upoređivanjem sa prošlom vlašću, od koje nije teško biti manje kompromitovan“, dodao je Filipović.

Prema njegovim riječima, najpošteniji bi bili novi izbori uz dogovor o prelaznoj vlasti, koja bi učinila da se depolitizuje i profesionalizuje uprava bar na kratko.

"Ali ne znam koliko je to moguće u duboko klijentelističkon političkom sistemu", dodao je Filipović.

Opozicija je, smatra on, drugi put u deset godina prokockala šansu da primjerom pokaže da su alternativa dosadašnjem načinu obavljanja javnih poslova.

"Usudiću se da kažem da je primjer haosa u Budvi jedan od glavnih uzroka kraha opozicije na svim izborima koji su uslijedili", kazao je Filipović.

Bonus video: