Maurer otišao, Mugošini prihodni manji za 48.000 eura

Za razliku od Maurera, njegov nasljednik Mitja Drobnič odlučio je da njegova rezidencija bude u jednom stanu u Podgorici
0 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.05.2013. 12:30h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša od izdavanja stambenih objekata na Marezi zaradio je prošle godine 62.000 eura, što je skoro duplo manje nego što je naveo u svom imovinskom kartonu za 2011.

U kartonu koji se odnosi na 2012. godinu, Mugoša je Komisiji za sprečavanje konflikta interesa prijavio da od izdavanja kuća na Marezi prihodovao 110.000 eura, što je u prosjeku oko 9.000 eura mjesečno.

Zakupac Mugošinog zdanja na Marezi bio je bivši šef Delegacije EU u Crnoj Gori Leopold Maurer, kome je mandat istekao u julu prošle godine. Prema nikada dematovanim, niti potvrđenim informacijama EK je Mugoši za potrebe Maurerove rezidencije mjesečno plaćala oko 8.000 eura.

Za razliku od Maurera, njegov nasljednik Mitja Drobnič odlučio je da njegova rezidencija bude u jednom stanu u Podgorici. Drobnič je tu odluku obrazložio ličnom željom za jednostavnošću i potrebama posla.

Mugoša je jednu od svojih kuća na Marezi jedno vrijeme iznajmljivao i ambasadi Ukrajine za 3.000 eura mjesečno.

Za razliku od Maurera, njegov nasljednik Mitja Drobnič odlučio je da njegova rezidencija bude u jednom stanu u Podgorici. Drobnič je tu odluku obrazložio ličnom željom za jednostavnošću i potrebama posla

Plata potpredsjednika vlade i ministra pravde Duška Markovića je, kako je naveo, 1.057 eura.

Za razliku od prethodnog izvještaja, Marković je, kao član Kolegijuma za pregovore o pristupanji EU u 2012. godini prihodovao 1.306 eura, odnosno 435 eura mjesečno. Prema sajtu vlade, član Kolegijuma je i potpredsjednik vlade Vujica Lazović, ali on nije prijavio prihoda od članstva u tom tijelu.

U Sudskom savjetu, Marković je u 2012. dobio 5.066 eura.

Bonus video: