DF: Najava DPS-a oko izmjene rješenja u izbornim procesima je uvredljiva

Jovan Vučurović smatra da se pozivanjem na preporuke OEBS-a daje posebna težina "podvali u režiji DPS-a"
54 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2013. 15:56h

Najava Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) da će inicirati izmjene određenih rješenja u izbornim procesima zvuči uvrijedljivo, a malo je onih koji vjeruju u neku dobru namjeru te stranke, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Iz DPS-a je, nakon sjednice Predsjedništva te stranke, saopšteno da će inicirati izmjene određenih rješenja u izbornim procesima, na osnovu preporuka OEBS-ove misije.

“I sad, stranka koja se u izbornim procesima koristi svim i svačim, prijetnjama, ucjenama, zloupotrebama državnih resursa, a sve uz logističku podršku organizovanog kriminala i tajne policije, inicira izmjene rješenja u izbornim procesima”, rekao je Vučurović

Funkcioner DF-a Jovan Vučurović poručio je da najava sa predsjedništva DPS-a zvuči “krajnje licemjerno i uvrijedljivo”.

“Posebno ako se zna da je vrh ove stranke već godinama prepoznat po malverzacijama u izbornim procesima, a veliki broj građana je uoči mnogih izbora bio izložen torturi od strane funkcionera DPS-a što je, uostalom, i dokazano kroz aferu Snimak”, naveo je Vučurović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, DF je, tokom posljednjih izbora, na kojima je, kako je kazao, Miodrag Lekić pobijedio neustavnog kandidata Filipa Vujanovića, ponudio na stotine dokaza o neregularnostima “koje su sprovođene po direktivi premijera i užeg kruga ljudi oko njega”.

“I sad, stranka koja se u izbornim procesima koristi svim i svačim, prijetnjama, ucjenama, zloupotrebama državnih resursa, a sve uz logističku podršku organizovanog kriminala i tajne policije, inicira izmjene rješenja u izbornim procesima”, rekao je Vučurović.

On smatra da to što se pozivaju na preporuke OEBS-a daje posebnu težinu “toj podvali u režiji DPS-a”. “Jer upravo su razne evropske institucije, pa i OEBS, ukazivale na brojne nepravilnosti u izbornim procesima, koje su rađene pod kontrolom premijera Mila Đukanovića i njemu bliskih osoba”.

“Malo je preostalo prostora DPS-u da nastavi sa manipulacijama, pa tako je i malo onih i u Crnoj Gori a i na značajnim međunarodnim adresama koji vjeruju u neku dobru namjeru stranke čiji je vrh učestvovao u seriji izbornih krađa”, poručio je Vučurović.

Galerija

Bonus video: