PZP neće podržati izbor Milice Pejanović-Đurišić

Pejanović Đurišić važi za člana rukovodstva Demokratske partije socijalista koja ima vrlo kritičan odnos prema Đukanoviću i Roćenu, kažu iz PZP
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.03.2012. 12:54h

Pokret za promjene (PzP) neće podržati izbor Milice Pejanović Đurišić za novog ministra odbrane, jer nije realno da kadrovska rješenja Vlade, za koju u toj partiji smatraju da ne zaslužuje povjerenje, dobiju njihovu podršku.

Crnogorski premijer Igor Lukšić predložio je Pejanović Đurišić za novog ministra odbrane, o čemu će se crnogorski parlament izjasniti na sjednici 13. marta na Cetinju.

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević rekao je da su u toj partiji, kada je u pitanju predlog za novog ministra odbrane, iznenađeni.

“Jer Pejanović Đurišić važi za člana rukovodstva Demokratske partije socijalista koja ima vrlo kritičan odnos prema (Milu) Đukanoviću, (Milanu) Roćenu i njihovim aktivnostima vezanim za približavanje Rusiji i ruskim kriminalnim i bezbjednosnim strukturama, tako da je za nas veliko iznenađenje njen povratak na velika vrata u crnogorsku politiku”, rekao je Medojević.

Biće veoma interesantno posmatrati kako će novi ministar voditi politiku odbrane, “imajući u vidu da je njen prethodnik Boro Vučinić vodio praktično po diktatu ministra ruskih poslova Roćena”.

Medojević je rekao da je pripremio poslaničko pitanje za novog ministra, koja će, kako je rekao, imati priliku da odmah po imenovanju obavijesti javnost o osnovnim elementima politike koje će Ministarstvo voditi sa njom na čelu, “imajući u vidu velike propuste i ozbiljne probleme koje je napravio bivši ministar imenovanjem obavještajnih funkcionera” i “veoma oštre i značajne rezerve koje NATO ima prema bezbjednosnom sektoru u Crnoj Gori”.

On smatra da će biti interesantno da čuju njeno mišljenje i vide da li Lukšić pokušava njenim imenovanjem da ojača prozapadnu strukturu u svojoj Vladi.

“Što bi značilo da vrlo brzo možemo očekivati vidljive konflikte i rascjepe u Vladi i po pitanju odnosa prema Kombinatu aluminijuma, organizovanom kriminalu i reformama bezbejdnosnog sektora koji se trenutno nalazi u vrlo teškom stanju”, zaključio je Medojević.

Bonus video: