Vučurović: Bošković primjer političkog, ideološkog i vojnog konvertita

Vlast je, smatra poslanik Demokratskog fronta, slanjem pripadnika vojske na Kosovo obrukala Crnu Goru
108 pregleda 10 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: DF
Jovan Vučurović, Foto: DF
Ažurirano: 07.07.2018. 11:13h

Slučaj ministra odbrane Predraga Bošković je tipična priča o političkim, ideološkim i vojnim konvertitima, koji stalno, najmizernijim izjavama, moraju da se dokazuju šefovima, na raznim stranama, da su izdali svoja nekadašnja uvjerenja i da su spremni da služe, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

Na crnogorskoj političkoj sceni, smatra on, sličnih Boškoviću ima naročito u Demokratskoj partiji socijalista, ali je ministar odbrane, dodaje Vučurović, svojim "neprestanim dokazivanjem" ipak u javnosti prepoznat kao neko ko je "iskoračio ispred konkurencije i demonstrirao kako se od bijelog orla dolazi do NATO vrapca".

Bošković je kazao da je odluka o slanju dva oficira u misiju KFOR na Kosovu ispravna i jedina moguća.

"Prosto 'plijeni' njegova stalna potreba da pravda izdaju, kakva je i slanje vojnika Crne Gore u južnu srpsku pokrajinu, i to u okviru okupacionih NATO snaga. Ostaće, svakako, ovaj ministar upamćen po mnogo čemu, ali ipak najviše po izjavi da, po njemu, ako to naredi NATO, Vojska Crne Gore treba da učestvuje i u dejstvima i akcijama protiv Srba i Crnogoraca na Kosovu i Metohiji, kao i po sramnoj odluci da ne dozvoli da se u kasarnama Vojske Crne Gore oda pošta našim vojnicima koji su stradali u agresiji NATO pakta. Uzaludno je, zato, jednom takvom konvertitu i preletačeviću pričati o tradiciji, moralu, istoriji i sličnim kategorijama, koje on i vlast kojoj pripada preziru, što su pokazali u bezbroj slučajeva, kao prilikom priznanja lažne države Kosovo ili nasilnog uvlačenja Crne Gore u NATO, a sve mimo volje građana. Nakon takvih odluka, njima je sad svejedno šta god urade, pa i da zajedno sa NATO i liderima terorističke OVK, Tačijem i Haradinajem, učestvuju u napadu na Srbe i Crnogorce na području KiM, što je nagovijestio i Bošković", kaže Vučurović.

Vlast je, smatra on, slanjem pripadnika vojske na Kosovo obrukala Crnu Goru.

"Vojska Crne Gore, kako smatra, nema šta da traži na području južne srpske pokrajine, u okviru okupacionih NATO snaga, i tim činom ova vlast je izdala i obrukala Crnu Goru. Nakon promjena, vlast DF-a će poništiti odluku o priznanju lažne države Kosovo i tako, kako i priliči, otpočeti proces moralne i duhovne obnove Crne Gore", zaključuje Vučurović.

Bonus video: