Za Suhiha glasali i odbornici koalicije DF-SNP

"Smatramo da je neophodno da se utvrdi koji je to opozicioni odbornik glasao za kandidata DPS, SD i Albanske alternative i javno ga diskreditovati iz redova opozicije jer je ovim činom iznevjerio opozicione birače zahvaljujući kojima je i izabran na funkciju odbornika", navodi se u saopštenju DNP
110 pregleda 19 komentar(a)
Sjednica Podgorice, Foto: Luka Zeković
Sjednica Podgorice, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.07.2018. 19:57h

Odbornici Skupštine glavnog grada danas su tajnim glasanjem izabrali Đorđa Suhiha iz Socijaldemokrata (SD) za predsjednika lokalnog parlamenta.

Za izbor Suhiha bio je i dio odbornika Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, odnosno u trenutku glasanja u sali su bila tri odbornika koalicije DF - SNP. Glasalo je 37 odbornika, 36 je bilo za izbor Suhiha, a jedan je bio protiv.

Odbornici Demokrata i GP URA su napustili sjednicu prije glasanja, jer kako je kazao Vladimir Čađenović (Demokrate) većina koja je predložila Suhiha za predsjednika je došla na vlast mahinacijama 27. maja.

U svojim kasnijim saopštenjima, iz Nove srpske demokratije i DNP-a su demantovali da su njihovi odbornici prisustvovali skupštini Glavnog grada.

"Smatramo da je neophodno da se utvrdi koji je to opozicioni odbornik glasao za kandidata DPS, SD i Albanske alternative i javno ga diskreditovati iz redova opozicije jer je ovim činom iznevjerio opozicione birače zahvaljujući kojima je i izabran na funkciju odbornika", navodi se u saopštenju DNP.

Suhih, koji je bio predsjedavajući i u prošlom sazivu, bio je jedini kandidat za tu funkciju.

Njega su za to mjesto predložili odbornici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Albanske alternative.

Skupština je prethodno potvrdila mandate odbornicima novog saziva lokalnog parlamenta.

Suhih se zahvalio odbornicima na povjerenju i dodao da je podrška njegovom izboru dokaz da je i u prošlom sazivu dobro radio.

Odbornik SD Boris Mugoša kazao je uoči glasanja da svi znaju kvalitete Suhiha i da ga ne treba posebno predstavljati.

Lista Za dobro građana Podgorice - Milo Đukanović osvojila je na izborima u Podgorici 27. maja 47,6 odsto glasova ili 32 mandata, Aleksa Bečić - Dritan Abazović - Podgorica za 21. vijek 25,7% ili 17 mandata, Demokratski front - Socijalistička narodna partija 12,3% - osam mandata, Socijaldemokrate - Ivan Brajović 5,1% ili tri mandata i Albanska alternativa/Alternativa Shqiptare 1,8%, odnosno jedan mandat

Bonus video: