Promjene odložene za jul, Miljanić ostaje poslanik

Predsjednik Pozitivne Darko Pajović nije uspio da napravi drugu rotaciju u poslaničkom klubu
194 pregleda 20 komentar(a)
Zoran Miljanić, Glavni odbor Pozitivna, Foto: Savo Prelević
Zoran Miljanić, Glavni odbor Pozitivna, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.05.2013. 07:21h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović odložio je drugu rotaciju u poslaničkom klubu do kraja jula jer Glavni odbor nije uspio da se složi ko treba da napusti, odnosno ko da popuni mjesto ili dva u poslaničkom klubu.

Prema informacijama “Vijesti”, na sjednici Predsjedništva stranke koja je održana prekjuče, Pajović je predložio da Zoran Miljanić napusti klub kako bi na njegovo mjesto došao Miloš Konatar.

Dok je za taj predlog bilo devet članova Predsjedništva, protiv Miljanićeve smjene bili su, osim njega, Dritan Abazović i Emin Duraković. Međutim, prema drugom izvoru sa Predsjedništva, Duraković je bio uzdržan.

Prema tvrdnjama jednog od izvora “Vijesti”, Miljanić se i na sinoćnjoj sjednici GO usprotivio predlogu da, uz Anu Ponoš, koja je to uradila na lični zahtjev, napusti poslanički klub.

Taj izvor je naveo da je tokom rasprave pokrenuto i pitanje zbog čega Miljanićevo mjesto treba da popuni Konatar, a predstavnici jednog opštinskog odbora tražili su da njihov predstavnik bude novi poslanik.

Drugi izvor “Vijesti” je to negirao, navodeći da ulazak Konatara u poslanički klub nije bio sporan. On je dodao da je na kraju odlučeno da se do kraja jula zamijene dva mjesta u klubu.

I u zvaničnom saopštenju Pozitivne nakon sjednice navedeno je da je naredna rotacija planirana za jul, kada će poslanička mjesta pokriti dva nova poslanika.

Odlučeno je da Goran Tuponja zamjeni Ponoš u poslaničkim klupama. Tuponja će ubuduće pokrivati i mjesto generalnog sekretara partije koje je do sada pripadalo Mladenu Bojaniću.

Odlučeno je da Bojanić bude drugi potpredsjednik, uz Azru Jasavić. Ponoš će pokrivati mjesto sekretara za vanjske poslove i evropske integracije, dok će mjesto sekretara za odnose sa javnošću pokrivati Nataša Gojković.

Bonus video: