Danilović poziva LP, BS i Forcu da se priključe Frontu

Danilović je napisao da vjeruje da bi te stranke sa opozicijom, predvođenom DF-om, mogle da ostvare i građansko-nacionalni i državni interes
14 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.05.2013. 13:03h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Goran Danilović pozvao je Liberalnu partiju (LP), Bošnjačku stranku (BS) i Forcu da se pridruže tom političkom savezu, nakon što su te stranke saopštile da su nezadovoljne poštovanjem koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

BS je poručila da je nezadovoljna realizacijom koalicionog sporazuma sa DPS-om, a LP je privremeno raskinula koaliciju zbog nepoštovanja dogovorenog. Poslanik Force Genci Nimanbgeu kazao je da za sada nema kvalitetnih pomaka u poštovanju koalicionog sporazuma.

Danilović je na svom Facebook profilu kazao da je LP prije oktobarskih parlamentarnih izbora bila na korak od priključenja DF-u i da vjeruje da su u međuvrenenu shvatili koliko je ponuda Mila Đukanovića i Svetozara Marovića bila neiskrena i jednokratna.

"Iskorišteni su, gurnuti na marginu. I BS je očigledno prevarena. FORCI je i tijesno i nelagodno-prevareni su!?", naveo je Danilović.

Danilović je napisao da vjeruje da bi te stranke sa opozicijom, predvođenom DF-om, mogle da ostvare i građansko-nacionalni i državni interes.

"Za razliku od DPS-a, nudili smo im najznačajnije i centralne uloge, istorijsku priliku da u jednom ograničenom i prelaznom periodu Crnu Goru učinimo slobodnom i demokratskom zemljom, sa poštenim i slobodnim izborima", naveo je Danilović.

On je poručio da je ponuda još na stolu.

"A to je istovremeno i ispit za njihovu političku odgovornost. Ne učine li ništa za ljude koji su ih glasali, budu li se samo žalili na nekorektnost DPS-a, biće bespoštedno kažnjeni na narednim izborima. Svi biramo svoj put", zaključio je Danilović.

Prema njegovim riječima, te partije su ključ DPS-ove vlasti, "a odnos prema njima je kao prema političkim ukrasima".

Bonus video: