Izborna skupština Nove zakazana za 11. maj

Prema nezvaničnim informacijama, glavna tačka skupštine će biti priprema za lokalne izbore
65 pregleda 2 komentar(a)
Andrija Mandić, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Andrija Mandić, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.05.2013. 16:00h

Izborna skupština Nove srpske demokratije (Nova) održaće se 11. maja, a u procesu kandidovanja daleko najveću podršku dobili su Andrija Mandić za predsjednika i Goran Danilović kao zamjenik predsjednika.

Izvor “Vijesti” iz Nove je kazao da se u rukovodstvu te partije ne očekuju promjene i da će na Izbornoj skupštini biti usvojena programska dokumenta koja će se fokusirati na dalje opoziciono jedinstvo.

Prema nezvaničnim informacijama glavna tačka skupštine će biti priprema za lokalne izbore. Lokalni izbori bi u septembru trebalo da se održe u Mojkovcu, a krajem ove ili početkom sljedeće godine na Cetinju.

Iako bi redovni izbori u 13 crnogorskih opština trebalo da se organizuju do sredine sljedeće godine, nije isključeno da će u Podgorici biti na jesen tekuće godine.

Nova je drugu svečanu Skupštinu organizovala u martu 2011. godine kada se govorilo o aktivnostima u vezi sa popisom stanovništva, partijskim djelovanjima.

Na svečanoj sjednici na kojoj se tada intonirala himna Srbije "Bože pravde" prisustvovali su predstavnici i drugih opozicionih partija i Srba iz Makedonije i sa Kosova.

Otvaranju Skupštine tada su prisustvovali i predstavnici ambasada Austrije, Ukraine, SAD, Rusije, Srbije, kao i predstavnici Evropske komisije.

Bonus video: