U Baru potpisali koalicioni sporazum i podijelili kolač vlasti

Prema koalicionom sporazumu, u lokalnoj upravi DPS ima mjesta predsjednika i potpredsjednika Opštine, glavnog administratora, svih osam sekretarskih mjesta, načelnika Komunalne policije
82 pregleda 3 komentar(a)
Bar koalicija, Foto: Radomir Petrić
Bar koalicija, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 06.07.2018. 12:20h

Čelni ljudi DPS Bara Branka Nikezić, SD Mićo Orlandić, Grupe građana „Biram Bar“ Radomir Novaković Cakan i BS Munib Ličina potpisali su danas koalicioni sporazum u kancelariji barske DPS. Nova vlast u SO Bar ima 28 od ukupno 37 odbornika.

Na pres-konferenciji, Nikezić je istakla da ogromna većina u SO Bar omogućava lakše donošenje odluka, te da je ovo „pravi put za prosperitet Bara“.

"Sa ovolikom većinom realno planirano realizujemo bez problema. Idućeg ponedjeljka na sjednici SO biramo njenog predsjednika, a potom slijedi još jedna sjednica SO za izbor predsjednika Opštine", rekla je Nikezić.

Orlandić je kazao da SD smatra da je napravljen "jako dobar posao za sve naše građane", te da je ono što je zapisno u sporazumu "jako dobra osnova za razvoj grada."

"Ova koalicija će ispuniti sva očekivanja grada, imaćemo ubrzani razvoj Bara. Svi smo se obavezali da zajednički i složno radimo, a čeka nas veliki posao", dodao je Orlandić.

Pečat na spotazum nije udario jedino Novaković, ukazujući da grupa građana ima samo ovlašćeno lice. On je najavio da će „Biram Bar“ ubrzo prerasti u političku partiju kako bi funkcionisala u punom kapacitetu.

"Bitno je da se želja dvije i po hiljade glasača “Biram Bar” ostvare, a ovim se dobija prostor za to. Funkcije ne čine čovjeka, već čovjek funkciju. Zalagaćemo se za prava kadrovska rješenja na pravim mjestima, nadam se da će građani Bara dobiti ono što su glasali", rekao je Novaković.

Ličina je naveo da u BS smatraju da je ova koalicija odraz demokratskog kapaciteta svih učesnika, te da će obaveze koje su preuzete “biti potpuno ostvarene”.

"Bitni su započeti projekti vodosnabdijevanja u bezbodnim dijelovima opštine, Bar i Barani zaslužuju da budu u redu najboljih gradova Evrope."

Prema koalicionom sporazumu, u lokalnoj upravi DPS ima mjesta predsjednika i potpredsjednika Opštine, glavnog administratora, svih osam sekretarskih mjesta, načelnika Komunalne policije. SD ima predsjednika i sekretara SO, načelnika Službe zaštite i četiri pomoćnika sekretara, “Biram Bar” potpredsjednika i glavnog menadžera opštine, i tri pomočnika sekretara, a BS pomočnika sekretara.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić, te potpredsjednik Opštine Dušan Raičević, koji je bio nosilac liste DPS na majskim izborima.

Bonus video: