CKM-u niko ne da pare za Dan nezavisnosti: Moraće da podiže kredit

Iz CKM-a objašnjavaju da je im je izvorna ideja bila da se ove godine proslava održi u sedam gradova
58 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2013. 09:14h

Crnogorska kulturna mreža (CKM) je, prvenstveno zbog nerazumijevanja nadležnih za ideju proslave Dana nezavisnosti, prinuđena da se kreditno zaduži kako bi obilježili taj značajan datum, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

Oni su kazali da i pored kvalitetne marketinške ponude koju su uputili svim državnim ustanovama i kompanijama, niko od njih nije bio zainteresovan da im bude partner na proslavi ovog najznačajnijeg praznika.

“Nadamo se da će nam država ove godine omogućiti da se proslava održi na Trgu kralja Nikole, a ne na parkingu, što je, nažalost, bio slučaj prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Iz CKM-a objašnjavaju da je im je izvorna ideja bila da se ove godine proslava održi u sedam gradova.

“Smatrali smo da mladi ljudi koji žive u Plužinama, Andrijevici, Danilovgradu i drugim gradovima u kojima nema dovoljno kulturnih dešavanja imaju pravo da ośete slast veselja kojem je povod država”, ističe se u saopštenju.

Ocjenjuje se da protokolarni prijemi nijesu dovoljni da se obilježi jedan tako značajan datum kao što je 21. maj.

Iz CKM-a su kazali da svi građani, bez obzira kako su glasali na referendumu imaju pravo da proslave najznačajniji državni praznik: “Političari moraju da shvate da na Crnu Goru svi polažemo podjednaka prava, i da ona nije ničija prćija, nego naša domovina koju svi moramo poštovati, zalagati se za nju, i svojim djelovanjem doprinositi da bude ljepša i bolja za sve nas”.

Bonus video: