Vukčević: Bojanić podmeće

"Ukoliko Bojanić i dalje insistira da on bude stalni član, onda crnogorska delegacija sa njim u Strazbur može da ide samo turistički"
5 komentar(a)
Zoran Vukčević, Anketni odbor, Foto: Savo Prelević
Zoran Vukčević, Anketni odbor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2013. 11:10h

Poslanik DPS-a Zoran Vukčević optužio je šefa poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladena Bojanića za podmetanje i konstrukcije, "jer želi po svaku cijenu da postane član delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE)".

Bojanić je ranije oštro kritikovao to što je na zasjedanje PSSE u Strazbur otišla "krnja" delegacija koja je potrošila 8.000 eura.

On se tim povodom nekoliko puta obraćao šefu parlamenta Ranku Krivokapiću i sekretaru PSSE.

"Bilo bi bolje Bojaniću prvo da se dogovori sam sa sobom, pa onda sa kolegama iz opozicije, a ne da traži krivce u predsjedniku Skupštine, kolegijumu, u delegaciji Crne Gore u parlamentu Savjeta Evrope", kazao je Vukčević.

Od januara do aprila, dodao je on, traje dogovaranje i nagovaranje opozicije da poštuju pravila PSSE kada je u pitanju zastupljenost žena u delegaciji.

Vukčević smatra da je „normalno što je delegacija otišla na aprilsko zasjedanje bez opozicije i što je ravnopravno učestvovala u radu PSSE.

On je naveo i da “Bojanić kada putuje službeno on sigurno koristi autobus, ne spava u hotelu, on ponese vreće za spavanje i spava u parku”.

"Ukoliko Bojanić i dalje insistira da on bude stalni član, onda crnogorska delegacija sa njim u Strazbur može da ide samo turistički, naravno o trošku poreskih obaveznika, Skupština treba da se odgovorno odnese prema ovom pitanju i riješi ovu neshvatljivu situaciju. To može da uradi plenum na način da se predloži tačka dnevnog reda i donese konačna odluka u skladu sa pravilima PSSE", kazao je on.

Bonus video: