Ponovljeno glasanje na tri biračka mjesta: Vujanović 41 glas više, Lekić 13 manje

Rezultati na ponovljenom glasanju, kako je ranije saopšteno, ne mogu uticati na preliminarne rezultate Državne izborne komisije (DIK)
66 pregleda 13 komentar(a)
Izbori, Foto: Vijesti
Izbori, Foto: Vijesti
Ažurirano: 18.04.2013. 23:08h

Kandidat DPS-a Filip Vujanović na ponovoljenim izborima na tri biračka mjesta u Dinoši i Skoraću osvojio je ukupno 491 glas, odnosno 41 glas više u odnosu na izbore 7. aprila, dok je nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić osvojio šest glasova, odnosno 13 manje u odnosu na prvo glasanje.

Izborna Komisija Glavnog grada donijela je krajem prošle sedmice odluku prema kojoj je ponovljeno glasanje na biračkim mjestima 117 i 117A, u Osnovnoj školi “29. novembar” u Dinoši, kao i na biračkom mjestu 126, Osnovna škola “Jedinstvo” u Skoraćima.

Glasanje na tim izborima ponovljeno je jer je utvrđeno da na jednom biračkom mjestu glasački listići nijesu bili pečatirani na poleđini, dok su na drugom bili pečatirani na prednjoj strani.

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Srđa Raičević rekao je “Vijestima” da je Vujanović na ponovljenim izborima, na biračkom mjestu 117 (A - K) osvojio 191 glas, za razliku od prethodnih kada je imao 187.

Na tom istom mjestu, prema riječima Raičevića, Lekić nije osvojio nijedan glas, dok je na prvobitnom glasanju imao 12 glasova.

"Na ponovljenim izborima Vujanović je na biračkom mjestu 117 A (L - Š) osvojio 195 glasova, a Lekić četiri. Na izborima 7. aprila Vujanović je osvojio 184, a Lekić jedan glas. Na biračkom mjestu 126 u Skoraću Vujanović je osvojio 105 glasova, a Lekić dva glasa, dok je na izborima 7. aprila Vujanović tada dobio 79 glasova, a Lekić šest", kazao je Raičević.

Rezultati na ponovljenom glasanju, kako je ranije saopšteno, ne mogu uticati na preliminarne rezultate Državne izborne komisije (DIK), prema kojima je Vujanović osvojio 51,21 odsto glasova, a Lekič 48,79 procenata.

Bonus video: