Bošković: Crna Gora ostaje snažno posvećena promovisanju politike otvorenih vrata NATO

"Crna Gora i Izrael održavaju tradicionalno prijateljske odnose. Posebno sam zadovoljan ojačanom saradnjom dvije zemlje u domenu odbrane u posljednjih godinu dana, sa posebnim fokusom na oblasti modernizacije i opremanja, kao i sajber odbrane"
2 komentar(a)
Juval Rotem, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Juval Rotem, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 04.07.2018. 10:33h

Crna Gora kao punopravna NATO članica ostaje snažno posvećena promovisanju politike otvorenih vrata Alijanse, saopštio je danas ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

On se kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane danas sastao sa generalnim direktorom Ministarstva vanjskih poslova Izraela, Juvalom Rotemom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

"Crna Gora i Izrael održavaju tradicionalno prijateljske odnose. Posebno sam zadovoljan ojačanom saradnjom dvije zemlje u domenu odbrane u posljednjih godinu dana, sa posebnim fokusom na oblasti modernizacije i opremanja, kao i sajber odbrane. Crna Gora, kao najmlađa članica Alijanse teži unaprjeđenju bilateralne saradnje kako sa NATO saveznicima, tako i partnerskim zemljama", istakao je Bošković.

U saopštenju se navodi da je Bošković upoznao Rotema sa aktuelnim prioritetima i planovima u razvoju crnogorskog odbrambenog sistema i informisao sga o konkretnim doprinosima Vojske Crne Gore kolektivnom sistemu odbrane.

"U pogledu bezbjednosnog aspekta regiona, Bošković je apostrofirao ulogu koju Crna Gora, kao punopravna NATO članica, ima u domenu obezbjeđivanja regionalne stabilnosti, te istakao da ostajemo snažno posvećeni promovisanju politike otvorenih vrata Alijanse", navodi se u saopštenju.

Rotem je pohvalio je napore koje je Crna Gora uložila na polju obezbjeđivanja stabilnosti unutar i van svojih granica, kao i rezultate sprovedenih reformi, koje su rezultirale punopravnim članstvom u NATO.

Izrael će nastaviti da podržava Crnu Goru u domenu unaprjeđenja nacionalnih odbrambenih kapaciteta. Zadovoljan sam razvojem bilateralne odbrambene saradnje dvije zemlje", poručio je Rotem.

Sagovornici su razmijenili mišljenja povodom aktuelne bezbjednosne situacije na međunarodnoj sceni i zaključili da se samo zajedničkim naporima i udruživanjem snaga mogu iskorijeniti bezbjednosni izazovi na globalnom nivou.

Bonus video: