Pajović: Brisel više ne sluša samo priču vlasti

Lider Pozitivne najavio da će svim kanalima opozicija upoznati međunarodni faktor sa nepravilnostima na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori
19 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2013. 15:40h

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao je u Tivtu da će ta stranka sačekati da nadležne državne institucije zauzmu konačni stav o predsjedničkim izborima u Crnoj Gori prije nego što donese odluku o načinu daljeg političkog djelovanja, a u obzir dolze i bojkot parlamenta.

„Pozitivna ima konkretne dokaze da je bio jako veliki broj nepravilnosti na biračim mjestima i mi smo kroz institucije sistema i u saradnji sa kolegama iz opozije, na to formalno skrenuli pažnju. Mi u PCG i kompletna opoziciona scena koja je stala iza kandidature Miodraga Lekića, čekamo da državne institucije završe svoj posao. Naši dalji koraci zavisiće od stava tih državnih institucija prema onome što su više nego očigledne nepravilnosti koje su u velikom broju pratile ovaj izborni proces“, rekao je Pajović u Tivtu, gdje je svečano otvorio stranačke prostorije te partije.

On nije želio da detaljnije komentariše stav međunarodne zajednice prema predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

„Ne bih detaljnije tumačio nešto što je već poprilično jasno. Sve to treba uzeti u obzir – i izjave međunarodnih zvaničnika, i faktičko stanje na terenu, i rad ili nerad ili možda ne htijenje za rad državnih institucija, kada je u pitanju donošenje nekih političkih odluka koje sasvim sigurno slijede nakon okončanja prcesa pred državnim organima“, kazao je Pajović dodajući da će ta stranka „svakako znati da da adekvatan odgovor“.

On je rekao da crnogorske državne zvaničnike treba pitati zašto će u ponedjeljak u Podgoricu doći visoke predstavnica EU za spoljnu politku Ketrin Ešton, te da li to ima veze sa svime što se desilo na predjedničkim izborima.

„To je, ipak, odlična prilika da se gospođa Ešton o svemu informiše ne samo od predstavnika vlasti, već i nas iz opozicije koji ćemo vjerujem, naći put da joj prenesemo i naša gledišta. Brisel danas generalno prima informacije iz različitih izvora, a o tome govori i činjenica da ćemo mi već u nedjelju veče u Beču imati sastanak sa evropskom parlamentarkom Ulrihe Lunaček. To su sve legitmni i demokratski mehanizmi koji se koriste upravo u cilju što bolje informisanosti predstavnika medjunarodne zajednice o onome što se kod nas desilo tokom predsjedničkih izbora“, istakao je lider PCG.

Pajović hvali "pozitivne" Tivćane

Ističući da otvaranje stranačkih kancelarija u Tivtu predstavlja simbolični novi početak uzleta PCG nakon krize koju je stranka doživjela poslije oktobarskih izbora, Pajović je pohvalio lokalne aktiviste te stranke posebno podvlačeći činjenicu da je Pozitivna u Tivtu na izborima oktobra 2012 imala 713 glasova.

„Tivat kao primjer suživota različitih zajednica na malom prostoru, prava je i prirodna sredina za jednu stranku koja je građanska. Ovo je naš novi početak jer ostale smo mi u kratko vrijeme, proživjeli ono što su stranke prolazile kroz dugi niz godina. Izašli smo iz toga jači i čvršći i sigurni da PCG ima svijetlu budućnost“, zaključio je Pajović.

Silvio Marković iz Inicijativnog odbora PCG za Tivat, najavio je formiranje Opštinskog odbora te stranke tokom narednog mjeseca.

Galerija

Bonus video: