OIK Rožaja odbacila prigovore SDP: Sada Lekić osvojio manje

"Izvodio nas je jednog po jednog i tražio 'da mu platimo pa da možemo da radimo šta hoćemo'. Nisam vjerovao šta mi govori...“
34 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2013. 07:34h

Opštinska izborna komisija (OIK) u Rožajama odbila je oba prigovora koje su podnijeli članovi SDP zbog navodnih nepravilnosti tokom izbornog dana.

Iz Lekićevog štaba su juče tražili uvid u izborni materijal na biračkom mjestu broj 32.

"Omogućili smo im ponovno prebrojavanje glasova nakon kojeg je konstatovana jedna nepravilnost, a odnosi se na broj glasova koje je osvojio Lekić. Umjesto 27 glasova koliko smo u nedjelju prebrojali, gospodin Lekić je osvojio 25, odnosno dva manje“, rekao je “Vijestima” predsjednik OIK Mersudin Dautović.

SDP optužila DPS da su u Rožajama ubacivali listiće >>>

Dautović je rekao da je na biračkom mjestu broj 32 u Gimnaziji „30. septembar“ Irhad Kurtagić prijavio da je član komisije Asmir Hadžić oko 14, 30 časova ubacio 10 listića na kojima je bio zaokružen predsjednički kandidat DPS Filip Vujanović.

Rekao sam im da nije u redu to što rade, a oni su mi odgovorili “daj, mi smo naši”, rekao je Irhan Kurtagić

„Rekao sam im da nije u redu to što rade, a oni su mi odgovorili 'daj, mi smo naši. Ovaj nije tu, pa je to u redu'“, tvrdi Kurtagić.

To, prema njegovim riječima nije bila jedina nepravilnost. Navodno je komisija dozvolila izvjesnom mladiću koji je doputovao iz Turske da glasa bez lične karte, samo na osnovu matičnog broja iz nekakve studentske legitimacije.

Posmatrači SDP-a: Kurtagić i Ramusović

„Ubrzo je došao momak koji je glasao javno i slikao to telefonom, pa pokazao svima. Tražio sam da se poništi listić, ali nijesu dozvolili, rekli su da to može da prođe“, rekao je Kurtagić.

Hadžić je odbacio Kurtagićeve optužbe. On je rekao da njegovu priču ne mogu potvrditi ni kamere, ni najmanje pet svjedoka.

"Izvodio nas je jednog po jednog i tražio 'da mu platimo pa da možemo da radimo šta hoćemo'. Nisam vjerovao šta mi govori...“

I Almir Hot tvrdi da je Kurtagić od članova komisije tražio po 50 eura:

"Izvodio nas je jednog po jednog i tražio 'da mu platimo pa da možemo da radimo šta hoćemo'. Nisam vjerovao šta mi govori...“, rekao je Hot. Kurtagić je negira da je bilo kome tražio novac.

Iz Lekićevog štaba će naknadno odlučiti da li će vršiti uvid u materijal na biračkom mjestu broj 38 za koje je član komisije Fikret Ramusović (SDP) prijavio da je predsjednik komisije ubacio tri listića na kojima je bio zaokružen Vujanović.

„Na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Mustafa Pećanin“ se dogodila nepravilnost kada je predsjednik komisije Fadil Kardović ubacio tri listića dok sam ja bio vani. Vidio sam da to čini u trenutku kada sam se vraćao u prostoriju“, rekao je Ramusović.

Kardović je odbacio Ramusovićeve optužbe:”Na tom mjestu je sve proteklo regularno, u demokratskoj atmosferi i najboljem mogućem redu. Od optužbi nema ništa, a oni koji iza njih stoje najbolje znaju zbog čega to rade“.

Galerija

Bonus video: