Danilović poručio DIK-u: Ne podliježite pritisku DPS-a, Vujanović nije pobijedio

On je saopštio i da će konačne rezultate predsjedničkih izbora saopštiti nakon što izvrše uvid u kompletan birački materijal
99 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2013. 15:38h

Šef Izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović, apelovao je na Državnu izbornu komisju da ne podliježe pritisku Demokratske partije socijalista i proglasi pobjedu njihovog kandidata Filipa Vujanovića.

On je poručio da Vujanović nije pobijedio na izborima, pa je od DIK zatražio da se Lekićevom štabu omogući kontrola u svakoj od 21 opštine.

"Posebno u onima gdje je bilo zloupotreba”, kazao je Danilović, pojašnjavajući da je DF i dalje ostao na procentu od 97 odsto obrađenog biračkogh materijala koji su saopštili sinoć, a prema kojem je Lekić osvojio 50,5 odsto, Vujanović 49,5 odsto glasova.

On je saopštio i da će konačne rezultate predsjedničkih izbora saopštiti nakon što izvrše uvid u kompletan birački materijal.

Video: Zoran Bojović

Danilović kazao da je DPS kao pobjedničke računala glasove u Rožajama gdje je na određenim biračkim mjestima ubacivano po nekoliko listića odjednom, uprkos prigovorima članu komisije iz SDP-a.

On je ukazao i na to da je zatvorenicima u Spužu omogućeno da glasaju na osnovu zatvorske legitimacije, dok ostvarivanje biračkog prava, sa druge strane, nije omogućeno građanima sa isteklim dokumentima iako u njima postoji važeći matični broj.

Odgovarajući na pitanje hoće li, u slučaju da DIK proglasi pobjedu Vujanovića, pozvati građane na ulicu, s obzirom da je to bio sinoć jedan od zahtjeva Lekićevih pristalica okupljenih ispred DF-a, Danilović je rekao: "Što god to značilo, nećemo dozvoliti da nam uzmu pobjedu. Nećemo dopustiti da povjerenje koje su nam građani ukazali bude izigrano".

"Što god to značilo, nećemo dozvoliti da nam uzmu pobjedu. Nećemo dopustiti da povjerenje koje su nam građani ukazali bude izigrano"

Neće učestvovati do daljnjeg u radu odbora

Poslanici Demokratskog fronta neće učestvovati do daljnjeg u radu skupštinskih odbora, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva Fronta.

Kako "Vijesti" saznaju, planirano je da se čelnici DF danas sastanu sa čelnicima SNP-a i Pozitivne Crne Gore, Srđanom Milićem i Darkom Pajovićem.

Predsjednički kandidati Filip Vujanović i Miodrag Lekić sinoć su saopštili da su pobijedili na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

Lekić, koga podržava DF, je rekao da se zalaže za legitiman ishod izbora i da ne želi da dozvoli da se pokrade njegova pobjeda.

"Poručujemo da krađu nećemo priznati", rekao je Lekić sinoć novinarima u svom izbornom štabu.

Galerija

Bonus video: