Čukić dao 500 eura za Vujanovićevu kampanju

Čukić je javnosti poznat po tome što je u maju 2011. godine napustio koaliciju “Bolja Crna Gora – Bolja Andrijevica”, i prešao u redove DPS
121 pregleda 6 komentar(a)
Uroš Čukić, Foto: Tufik Softić
Uroš Čukić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 05.04.2013. 12:12h

Bivši odbornik Pokreta za promjene (PzP) u Skupštini opštine Andrijevica Uroš Čukić uplatio je 500 eura donacije za finansiranje predsjedničke kampanje kandidata DPS-a Filipa Vujanovića.

Čukić je “Vijestima” rekao da “podržava sve što je pozitivno” i da je svojevoljno uplatio iznos kako bi finansijski podržao Vujanovićevu kampanju.

“Sve što radim, radim bez ičije prislile i iz sopstvenog zadovoljstva”, rekao je Čukić.

Čukić je javnosti poznat po tome što je u maju 2011. godine napustio koaliciju “Bolja Crna Gora – Bolja Andrijevica”, i prešao u redove DPS, što je toj stranci omogućilo formiranje vladajuće većine u tadašnjem lokalnom parlamentu. Iz PzP-a su optužili Čukića za političku korupciju.

Na sajtu Državne izborne komisije (DIK) juče je objavljeno da je DPS za potrebe finansiranja kampanje za predsjedničke izbore prikupio ukupno 142.540 eura, od čega je 100.000 hiljada eura obezbijeđeno putem kratkoročnog kredita kod Societe General Montenegro banke.

Lekić skupio duplo manje

U izvještaju se navodi da su, između ostalih, Vujanovićevu kampanju podržali poslanici Predrag Sekulić sa 980 eura, Milorad Vuletić sa 700 eura, portparol Časlav Vešović sa 830 eura, šef kabineta premijera Mila Đukanovića, Rajko Kovačević sa 870 eura, gradonačelnik Danilovgrada Branislav Đuranović (750), bivši predsjednik Savjeta mladih DPS-a Aleksandar Pavićević sa dvije pojedinačne uplate od 700 i 980 eura...

Na sajtu DIK-a objavljeno je da je za potrebe finansiranja kampanje Miodraga Lekića prikupljeno duplo manje sredstava u odnosu na kampanju Vujanovića.

DF kod NLB Monetenegrobanke se zadužio u iznosu od 43.500 eura, dok je iz državnog budžeta, za potrebe finansiranja kampanje, nezavisni kandidat dobio 20.300 eura.

U izvještaju se navodi da je Parlamentarna partija Grupa građana Milan Knežević za finansiranje Lekićeve kampanje uplatila sredstva u iznosu od 5.000 eura, dok je na ime priloga od fizičkih lica, odnosno poslanika DF-a, prikupljeno 18.200 eura. Najviše sredstava, po 2.000 eura, uplatili su Andrija Mandić, Milutin Đukanović, Goran Danilović, Slaven Radunović...

Bonus video: