Vujanović: DPS ne trguje glasovima manjina, očekujem vašu podršku

Ljuljđuraj je poželio Vujanoviću sreću riječima "Avanti sinjore Filip, go ahead and good luck mr. president"
51 pregleda 62 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2013. 19:57h

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović je kazao da će država ispoštovati sve obaveze ukoliko građani Malesije na referendumu odluče da Tuzi budu punopravna opština.

Vujanović je na promotivnoj tribini u Tuzima kazao da njegova partija ne trguje sa manjinama, poručujući da od Albanaca u nedjelju očekuje bezerervnu podršku.

"Vi ćete se na referendumu izjasniti o statusu Tuzi, i ako se odlučite za punopravnu opštinu mi ćemo odmah početi da radimo sve što država treba da uradi kako bi se to i ostvarilo”, kazao je Vujanović.

On je kazao da je Malesija uvijek bila primjer sklada i međunacionalne tolerancije, navodeći da je ponosan što ima podršku svih manjinskih naroda.

On je kazao da će kao predsjednik nastaviti politiku saradnje sa zemljama regiona, navodeći kao primjer odnose sa najvišim zvaničnicima Albanije.

Time će, kako je kazao, nastaviti tradiciju svojih prethodnika na čelu države.

"Kralj Nikola je oslobađao Albaniju da bi bila nezavisna, i prošle godine je Albanija slavila vijek nezavisnosti".

Ljuljđuraj: Bio je ministar policije koji je spriječio početak građanskog rata

Dok gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, kao i uoči parlamentarnih izbora, u Tuzima nije držao govor, njegov zamjenik Vladan Vučelić poručio je da će referendum o opštini biti održan u septembru.

Predsjednik GO Tuzi Franjo Ljuljđuraj ocjenio je da je zaštitinički odnos prema manjinama Vujanović pokazao kao ministar policije, koji je spriječio incidente u Tuzima

On se osvrnuo na posjetu Miodraga Lekića Tuzima, nekoliko dana nakon intervencije policije u Dinoši, navodeći se radi o prljavom potezu.

Iako je većina govornika Lekiću prigovarala što je godinama živio van Crne Gore i bio protiv njene nezavisnosti, funkcioner DPS-a Nikola Gegaj pojasnio je da je Lekić uvjek bio na istim talasima sa Beogradom.

"On je bio bezrezervni podržavalac genocidne politike Slobodana Miloševića, koja je željela da Albanci više ne žive na svojim ognjištima", kazao je Gegaj.

Predsjednik GO Tuzi Franjo Ljuljđuraj ocjenio je da je zaštitinički odnos prema manjinama Vujanović pokazao kao ministar policije, koji je spriječio incidente u Tuzima ali i pokušaj državnog udara ispred skupštine Crne Gore 1998. godine.

"Bio je ministar policije koji je uspio da spriječi početak građanskog rata. Zahvaljujući hladnokrvnsoti Filipa Vujanovića te večeri se nije desilo najgore", kazao je Ljuljđuraj koji je Vujanoviću poželio sreću riječima "Avanti sinjore Filip, go ahead and good luck mr. president".

Stijepović: Treba nam očuvan predsjednik. Vujanović je takav čovjek

Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović, na promotivnom skupu Vujanovića u Golubovcima, izjavio je da Lekić vodi kampanju za poslovni angažman na nekom od crnogorskih univerziteta, navodeći da je nezavisni kandidat svjestan da je izbore već izgubio.

Pojašnjavajući Vujanovićeve odnos prema Zeti, Stijepović je kazao da je, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, predsjednik strijepio na utakmici Zete sa Glazgov Rendžersom kao i svaki Zećanin

"Svjestan je da je izbore izgubio, pa se sada kandiduje za redovnih profesora na nekon od univerziteta u Crnoj Gori", kazao je Stijepović.

Stijepović je kazao da Vujanović ima manire i ponašanje državnika, te da je uvjek ravnopravno pričao sa običnim ljudima kao i sa velikim državnicima.

Pojašnjavajući Vujanovićeve odnos prema Zeti, Stijepović je kazao da je, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, predsjednik strijepio na utakmici Zete sa Glazgov Rendžersom kao i svaki Zećanin.

Aludirajući na zahtjev Lekićevog štaba Javnom servisu da predsjednički kandidati sjede tokom TV duela, Mugoša je prokomentarisao da su mogli tražiti i pomoć u slučaju da predsjednički kanidat padne.

"Treba nam očuvan predsjednik koji će ovu državu da vodi. Vujanović je takav čovjek".

Galerija

Bonus video: