Pajović Drobniču: Zabrinjavajuća pasivnost tužilaštva

Pajović smatra neophodnim da se zloupotrebe državnih resursa procesuiraju, "jer su dokazi koji su predstavljeni u okviru afere Snimak neoborivi za sve osim za tužilaštvo"
5 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2013. 16:46h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović, sastao se danas sa šefom delegacije EU za Crnu Goru, ambasadorom Mitjom Drobničem, i njegovim saradnicima.

Glavna tema sastanka bila je afera "Snimak" i pokretanje parlamentarne istrage o ovom slučaju, saopšteno je iz te partije.

Pajović je upoznao sagovornike sa trenutnim statusom rasprave o ovom pitanju u Skupštini Crne Gore, ukazujući da je prioritet pokretanje parlamentarne istrage, kao najefikasnijeg modela istrage u ovakvom slučaju.

On je, takođe, predočio posvećenost Pozitivne Crne Gore procesuiranju učesnika afere "Snimak", "jer bi pokretanje tužilačke istrage i konkretni rezultati stvorili dobre osnove za dugoročnu demokratizaciju crnogorskog društva".

Mitja Drobnič

Istaknuto je da je "evidentno nepostojanje političke volje za utvrđivanje političke odgovornosti aktera afere 'Snimak', koje se ogleda u dosad (ne)učinjenim koracima tužilaštva i vladajuće stranke čiji su funkcioneri učestvovali u zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe, ali tim prije da je bilo dovoljno vremena da državni tužilac reaguje povodom ovog slučaja kršenja Ustava i zakona".

Pajović je ukazao i na neophodnost da se zloupotrebe državnih resursa procesuiraju, "jer su dokazi koji su predstavljeni u okviru afere 'Snimak' neoborivi za sve osim za tužilaštvo".

Galerija

Bonus video: