"Ispitivanje tri direktora javnih preduzeća neće dovesti do razrješenja afere Snimak“

Odbor je danas trebalo da donese odluku o terminu saslušanja Đečevića, Jelić i Lajovića na temu
132 pregleda 4 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.04.2013. 12:56h

Direktori Fonda rada i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Kemal Đečević i Vukica Jelić, kao i predsjednik Upravnog odbora Investiciono-razvojnog fonda Dragan Lajović neće biti saslušani pred Odborom za politički sistem, upravu i pravosuđe, nakon što su predstavnici opozicionih partija odbili da prisustvuju kontrolnom saslušanju.

Odbor je danas trebalo da donese odluku o terminu saslušanja Đečevića, Jelić i Lajovića na temu "Korišćenje državnih resursa u predizborne svrhe".

Upravo zbog naziva, ali spiska kandidata za saslušanje članovi odbora iz redova DF-a, SNP-a i Pozitivne odbili su da prisustvuju saslušanju, koje u tom sastavu i sa tom temom nema nikakvu svrhu.

"Možete da zakazujete saslušanje kad hoćete, mi nećemo učestvovati jer ispitivanje tri direktora javnih preduzeća neće dovesti do razrješenja afere Snimak“, rekao je Slaven Radunović (DF) nakon čega je napuštio sjednicu.

Njegovom stavu pridružila se Azra Jasavić iz Pozitivne Crne Gore, kao i Snežana Jonica i Obrad Gojković iz SNP.

"Ispitujte se sa direktorima o onome o čemu nijeste uspjeli na Glavnom odboru DPS-a", rekla je Jonica.

Odbor danas nije prihvatio ni dopune Zakona o unutrašnjim poslovima, koji su predložili predstavnici SDP-a, zato što nije pribavljeno mišljenje Vlade.

Izmjene zakona predviđali su vođenje imovinskih kartona za policijske funkcionere.

Bonus video: