Barski odbor Liberalne partije odbacio ostavku Lekića

Lekić je jedan od osnivača Liberalne partije i član GO, a barski odbor je predvodio od avgusta 2012
2 komentar(a)
Đorđe Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Đorđe Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.03.2013. 16:41h

Barski odbor Liberalne partije (LP) juče nije prihvatio ostavku predsjednika Đorđa Lekića, koji je prije sedam dana tu odluku obznanio zbog podrške stranke predsjedničkom kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Filipu Vujanoviću.

On je tada podnio ostavku na sve funkcije u partiji nezadovoljan stavom rukovodstva stranke o predsjedničkim izborima.

Liberalna partija je ranije najavljivala da bi mogla uskratiti podršku Vujanoviću zbog njegovog odnosa prema državnim simbolima i negodoanja zbog posljednje dvije strofe himne.

”Barski odbor Liberalne partije je uvjeren da su svi naši članovi i simpatizeri dovoljno politički zreli i samosvjesni da odluku o tome hoće li i kome pokloniti povjerenje na predstojećim predsjedničkim izborima donesu u interesu jačanja državnosti Crne Gore i njenog demokratskog i ekonomskog razvoja”, navodi se u saopštenju koje je potpisala član izvršnog odbora Dubravka Vujičić, navodeći da je odbor jednoglasno odlučio da ne prihvati Lekićevu ostavku.

Lekić je jedan od osnivača Liberalne partije i član GO, a barski odbor je predvodio od avgusta 2012. U pismu kojim je prošlog ponedjeljka obavijestio rukovodstvo stranke da napušta sve stranačke funkcije, navode i da bi stranka koju vodi Andrija Popović trebalo da bojkotuje predsjedničke izbore, kao i da izvjesno vrijeme ne postoji centrala partije niti jasna stranačka strategija.

On je tada ocjenio da je najgore što su u partiji ljudi “koji neće i ne žele da rade i onda je najlakše sklapati "trule" koalicije”. Lekić je juče bio nedostupan “Vijestima”.

Bonus video: