Bojović: Ja sam prvi gubitnik izbora

„Pozivam sve građane koji odluče da izađu na izbore, a nijedan kandidat im nije po volji, da prekriže glasački listić“
67 pregleda 26 komentar(a)
Rade Bojović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rade Bojović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.03.2013. 12:09h

Predsjednik Izvršnog odbora Pravedne Crne Gore Rade Bojović rekao je da je neuspjeh da se kandididuje za predsjednika države bio vrijedan truda i da je on prvi gubitnik izbora.

Bojović nije ispunio kvalifikacionu normu od 7.710 potpisa građana kako bi učestvovao na predsjedničkim izborima 7. aprila. Do zakonskog roka, Bojovića je podržalo 2.024 građana.

On je rekao da neće glasati na predsjedničkim izborima.

„Pozivam sve građane koji odluče da izađu na izbore, a nijedan kandidat im nije po volji, da prekriže glasački listić“, rekao je Bojović na konferenciji za novinare.

To bi, smatra on, bila važna poruka političarima da ne mogu učiniti baš sve što su naumili.

On je kazao da su Crnoj Gori potrebne krupne promjene i novi lideri.

„Kampanja je potvrdila da nezavisni kandidat pod ovim zakonskim okvirima, ne može da se kvalifkuje u završnicu predsjedničkih izbora ako nije milioner“, naveo je Bojović, i dodao da su sve partije ćuteći branile "antievropski zakon".

„Pokazali su da su im partijski i lični interesi preči od slobodne konkurencije i građanske demokratije“, ocijenio je Bojović.

Prema njegovim riječima, partije ne žele slobodne građane već podanike i stranačke poslušnike i u vezi toga se vladajuća koalicija DPS-SDP i opozicija ne razlikuju.

On je kampanje predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) Filipa Vujanovića i nezavisnog kandidata Miodraga Lekića okarakterisao kao „neuvjerljive, malokrvne i opanjkavajuće“.

Bojović je ocijenio da Vujanović i Lekić prećutkuju iskreno suočavanje sa problemima, ne nude političku viziju i ne razumiju sistem.

„Pričaju o prošlosti, gdje sve što kažu jedan drugome uglavnom je tačno“, rekao je Bojović.

Pravedna Crna Gora, kazao je on, nastavlja svoj politički put, ali, kako je rekao, neće postati politička partija.

Portparol Pravedne Milena Bešić kazala je da se izbori sprovode po nedemokratskom zakonu koji ide samo u korist vlasti.

Bonus video: