Lekić iz LP podnio ostavku zbog podrške Vujanoviću

"Uvijek sam mislio da smo mi liberali onaj zdrav dio Crne Gore i da ne treba da pravimo koalicije sa onima koji su manje ili više 'truli'"
99 pregleda 37 komentar(a)
Đorđe Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Đorđe Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.03.2013. 10:09h

Vršilac dužnosti predsjednika barskog odbora Liberalne partije, član GO i jedan od osnivača stranke Đorđe Lekić podnio je sinoć ostavku na sve funkcije u LP, o čemu je pismom obavijestio rukovodstvo partije i medije.

Lekić je rukovodstvu zamjerio odluku Glavnog odbora od subote da se podrži predsjednički kandidat DPS-a Filip Vujanović, navodeći da je LP trebalo da bojkotuje izbore.

Glavni odbor LP u subotu je, glasovima 19 članova, podržao Vujanovića, 16 je bilo protiv, dok su tri bila uzdržana.

“Već duže vrijeme ne postoji centrala partije, svaki OO je partija za sebe, ne postoji jasna strategija partije i što je najgore, u partiji su ljudi koji neće i ne žele da rade i onda je najlakše sklapati 'trule' koalicije.

Uvijek sam mislio da smo mi liberali onaj zdrav dio Crne Gore i da ne treba da pravimo koalicije sa onima koji su manje ili više 'truli', jer trulo je trulo, već treba da radimo i da se držimo svog puta i rezultat neće izostati”, napisao je rukovodstvu Lekić, koji je bio i član LSCG.

Treći razlog za napuštanje partije, kaže Lekić, je odluka da se podrži Vujanović.

“Kap koja mi je prelila čašu je podrška 'časnom i poštenom, manje 'trulom', ili bar tako mislite, kandidatu Vujanoviću. Predsjednik koji ne poštuje ni sopstvenu himnu, crkvu i jezik, kako će tek poštovati nas građane? Nisam ja ni da se da podrška ovom drugom nezavisno-zavisnom predsjedničkom kandidatu, nazovi opozicije, (Miodrag Lekić), već da ostanemo dosljedni i da bojkotujemo izbore, jer ne želim više nikada da biram manje 'zlo' ili manje 'trulo'”, poručio je Lekić.

Bonus video: