Vujanović: Lekić je tražio odlaganje referenduma

"Posvetio sam svoj mandat Crnoj Gori kao nezavisnoj, vječnoj, međunarodno uglednoj, oslonjenoj na vladavinu prava i odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije"
33 komentar(a)
Filip Vujanović Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović
Filip Vujanović Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 16.03.2013. 08:07h

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović na promotivnom skupu u mojkovačkim selu Polja optužio je svog protivkandidata Miodraga Lekića, da je, kako je kazao, "vodio državnu politiku koja nije bila u interesu ni Crne Gore ni Srbije, a ni u interesu saradnje te dvije države sa međunarodnom zajednicom".

"Takozvana "alternativna četvorka" - Miodrag Lekić, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović i Andrija Jovićević su 25. marta 2005. godine, 23 dana pošto sam raspisao referendum, održali sastanak. Na tom sastanku Lekić je tražio da se referendum odloži, dakle 23 dana nakon što je raspisan. To je bila loša poruka Crnoj Gori, loša poruka Beogradu", kazao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, Lekićevo traženje da se referendum odloži bila je najgora solucija, koja je „zamrzavala odnose Crne Gore i Srbije, u Crnoj Gori stvarala utisak hegemonije Srbije, a u Srbiji utisak ucjena Crnoj Gori.

Vujanović je kazao da je proteklih pet godina u Mojkovac uloženo oko 50 miliona eura. I ubuduće, obećao je on, u Mojkovac će se ulagati.

"Posvetio sam svoj mandat Crnoj Gori kao nezavisnoj, vječnoj, međunarodno uglednoj, oslonjenoj na vladavinu prava i odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Zalagao sam se za dobre odnose sa susjedima. Ne smijemo imati probleme sa susjedima niti otvorena pitanja, već otvoreni prostor saradnje. Posebno moramo imati bliske odnose sa Srbijom. Ja jesam Crnogorac i ponosan sam na to, ali sam iznad svega građanin Crne Gore", rekao je Vujanović.

Prema riječima Duška Markovića, Vujanović je najzaslužniji za odbranu državnosti i ustavnog poretka Crne Gore. On je kazao da je predsjednički kandidat DF "jedan od crnogorskih diplomata, koji je 1997. godine, tokom prelomnih događaja, ostao u službi zvaničnog Beograda".

"Ne smijemo dozvoliti da našom državom upravljaju oni koji nijesu učestvovali u obnovi crnogorske državnosti. Zato večeras sa mjesta gdje se nekada čuvala granica šaljemo podršku da za nas i našega predsjednika nema važnijeg posla od odbrane državnih interesa. Jedan od prvih koraka za obezbjeđenje garancije za sigurnu evropsku budućnost Crne Gore je naša bezrezervna podrška našem predsjedničkom kandidatu", poručio je sugrađanima predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević.

Bonus video: