Vujanović: Lekić nema stav o najvažnijim pitanjima

"Neka nas obavijesti da li je za ili protiv NATO-a. Neka kaže kako doživljava politiku prema Kosovu. Neka kaže kako bi glasao da je došao u Crnu Goru 21. maja 2006.”
86 pregleda 109 komentar(a)
Filip Vujanović Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Filip Vujanović Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 15.03.2013. 08:20h

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović sa promotivnog skupa u Kolašinu pozvao je svog protivkandidata Miodraga Lekića da, kako je kazao, jasno saopšti svoje stavove o pitanjima važnim za državnu politiku Crne Gore.

"Ako saopšti stav blizak (Nebojši) Medojeviću, zamjeri se (Andriji) Mandiću i obrnuto, pa je na njega muka velika. Pozivam ga, da bismo mogli da polemišemo, da saopšti jasno neke stavove i sa jasnim odgovorom. Neka nas obavijesti da li je za ili protiv NATO-a. Nije problem referendum za ulazak u NATO, ali mora moj protivkandidat reći šta će zastupati kada bude taj referendum. Neka kaže kako doživljava politiku prema Kosovu. Neka kaže kako bi glasao da je došao u Crnu Goru 21. maja 2006. godine”, kazao je Vujanović sinoć u Kolašinu.

On je naglasio da "na Lekićeve uvrede neće odgovarati i da mu je sve oprostio". Kako Vujanović smatra, na praštanje ga obavezuje i to što je sinoć bio u "blizini velike svetinje Manastira Morače".

Predsjednički kandidat DPS-a je kazao da Crna Gora treba da gradi otvorene, iskrene i prijateljske odnose sa susjednim zemljama, a objasnio je kako o vidi buduću saradnju sa Srbijom.

"Sa Srbijom partnerski, prijateljski i bratski, vječno zajedno, vječno se poštujući, kao dvije nezavisne države koje treba da budu patneri i primjer u međunarodnoj zajednici. Bićemo takvi, jer tako mora da bude", poručio je Vujanović Kolašincima.

On je obećao da će se u tom gradu u narednih pet godina živjeti mnogo bolje nego do sada. Pored vrlo detaljnog osvtra na najvažnije istorijske događaje tog kraja od 1878. godine do poslije Drugog svetskog rata, Vujanović je govorio i o ulaganjima u Kolašin u narednih pet godina.

"Mora se izgraditi magistralni put od Kolašina do Berana, dobio sam obećanje da će krajem ove ili početkom iduće godine početi gradnja, a do kraja 2015. godine ta važna magistrala biće završena. Počećemo intenzivno graditi autoput Podgorica -Mateševo, imamo tri ponude, imamo jasna očekivanja i mogućnosti. Vidim Kolašin kao grad koji će iskoristiti resurse Bjelasice i Komova i kao grad hidro elektrana, do kraja ove godine završiće se dvije, a do kraja naredne godine još jedna", kazao je Vujanović u kolašinskom Centru za kulturu u kojem je nestalo struje u trenutku dok je izlazio za govornicu, pa je sala desetak minuta bila osvijetljena agregatom.

Bonus video: