Odbor sjutra o saslušanju Konjevića, Medenice i Čarapić

Članovi Odbora iz opozicije, tražili su saslušanje zbog postupanja tih organa u aktuelnim slučajevima koji, kako smatraju, imaju obilježja organizovanog kriminala
0 komentar(a)
Skupština, Foto: Vesko Belojević
Skupština, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.03.2013. 10:35h

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu odlučiće sjutra, na inicijativu opozicije, da li će održati kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, i čelnika Vrhovnog suda i Tužilaštva Vesne Medenice i Ranke Čarapić.

Članovi Odbora iz opozicije, zatražili su ranije saslušanje zbog postupanja tih organa u aktuelnim slučajevima koji, kako smatraju, imaju obilježja organizovanog kriminala.

“Inicijativa predviđa da Konjević, Čarapić i Medenica budu saslušani pred Odborom ne samo oko slučaja Škerović, već i oko drugih kojima je ovih dana preplavljena crnogorska javnost, kao što je afera Snimak”

“Inicijativa predviđa da Konjević, Čarapić i Medenica budu saslušani pred Odborom ne samo oko slučaja Škerović, već i oko drugih kojima je ovih dana preplavljena crnogorska javnost, kao što je afera Snimak”, saopštili su ranije opozicioni poslanici.

Oni su predložili da tema kontrolnog saslušanja bude postupanje policije, Tužilaštva i sudstva u aktuelnim slučajevima koji, kako tvrde, imaju obilježja organizovanog kriminalnog djelovanja i različitih vidova korupcije.

Iz opozicije su naveli da skupštinski Odbor jednom u toku redovnog zasijedanja odbor donosi odluku o kontrolnom saslušanju, na zahtjev jedne trećine članova tog tijela, sa jednom temom dnevnog reda.

Inicijativu su potpisali poslanici Demokratskog fronta Koča Pavlović, Slaven Radunović i Vladislav Bojović, Socijalističke narodne partije Snežana Jonica i Obrad Gojković i Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić.

Bonus video: