Đukanović, Drobnič i ambasadori razgovarali i o aferi Snimak

Detalje sa sastanka odbili su da komentarišu i iz Vlade, napominjući da će sve biti rečeno u zvaničnom saopštenju
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Evropska Komisija, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Evropska Komisija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2013. 19:29h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je sa ambasadorima država članica Evropske unije, šefom Delegacije EU Mitjom Drobničem i šefom odjeljenja za Crnu Goru u Direktoratu za proširenje Dirkom Langeom, a jedna od tema bila je i afera Snimak.

To je nakon sastanka potvrdio njemački ambasador Pius Fišer.

“Naravno da smo razgovarali i o aferi Snimak, ali neću ulaziti u detalje tog razgovora”, kazao je Fišer.

Detalje sa sastanka odbili su da komentarišu i iz Vlade, napominjući da će sve biti rečeno u zvaničnom saopštenju. Kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, radi se redovnom sastanku sa ambasadorima, sa kojima je razgovarao o političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori i dinamici evropskih integracija.

“Susret sa Đukanoviće je bio veoma koristan, jer nam je predstavio detaljno šta je sve urađeno za prvih 100 dana rada Vlade. Đukanović je naglasio šta su sebi postavili kao prioritete, kao i mjere koje su preduzete. Premijer nam naglasio da postoji politička volja za ekonomska pitanja, stabilizaciju budžeta, ali nam je takođe potvrdio da je Crna Gora odlučna da uspostavi vladavnu prava”, kazao je Fišer.

Iz Vlade su saopštili da je Đukanović predstavio ambasadorima država članica Evropske unije aktivnosti Vlade u prvih 100 dana sa posebnim osvrtom na finansijsku konsolidaciju u pravcu smanjenja budžetskog deficita i stvaranja većeg društvenog proizvoda, kao preduslova za stabilnost i ubrzanje ekonomskog rasta.

Bonus video: