Lekić: Vujanović je nevidljivi i blijedi predsjednik

"Partija se opredijelila za čovjeka koji ne treba da bude predsjednik, osim nominalno. On je to pokazao deset godina. I on bi još pet godina da bude predsjednik"
95 pregleda 38 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Rabrenović
Miodrag Lekić, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 12.03.2013. 07:58h

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić poručio je sa sinoćnje tribine u Beranama da će, ako pobijedi na izborima, sigurno biti izabran i sudija Ustavnog suda i tužilac po kriterijumu prava i pravde, a ne partije.

Na tribini na kojoj su prvi put uz Lekića stali i funkcioneri SNP, on je kazao da je Filip Vujanović bio “ nevidljivi” i “ blijedi” predsjednik.

"Partija se opredijelila za čovjeka koji ne treba da bude predsjednik, osim nominalno. On je to pokazao deset godina. I on bi još pet godina da bude predsjednik koji ne vrši funkciju predsjednika“, rekao je Lekić.

Ocijenio je da se ustavna kriza bazira na kompromitovanom pravosuđu. Stoga predlaže da greške tužilaca ne zastrarijevaju, već da budu predmet krivičnog gonjenja.

"Nećemo dozvoliti da pet godina tužilac bude zaštitnik partije i elite, a da onda ode na neko drugo mjesto, pa dođe novi tužilac i pet godina bude isto”, kazao je Lekić.

On je dodao da su tužioci i sudije aktivni i da imaju inicijativu tamo gdje su familije opozicionih ljudi:

"Imamo dva drastična slučaja. Jedan aktivan i agilan opozicionar iz intelektualnih krugova. Sa njim je obračun preko sestre. Sa jednim prvakom opozicije obračun je preko njegovog sina. Tu se demonstrira hrabrost crnogorskog pravosuđa, a nikada protiv korumpiranih i onih koji su upleteni u mafijaške poslove".

On se zapitao i otkud pravo Vujanoviću da napada ljude koji su bili za zajedničku državu i da saopštava tešku fašisoidnu izjavu da “neko ko je bio poštovalac zajedničke države, a to je pola Crne Gore, ne može biti predsjednik države”:

"Da li oni zaboravljaju šta su radili. U parlamentu je zapamćeno da je Vujanović, taj sada superiorni Crnogorac, da uradio jednu od najprljavijih radnji u istoriji crnogorskog parlamenta, kada je kao ministar unutrašnjih poslova čitao faslifikovano pismo protiv Slavka Perovića u želji da ga kompromituje samo zato što je bio za nezavisnu Crnu Goru”.

On je pozdravio uključivanje SNP-a u njegovu kampanju.

Dragutin Joksimović (SNP) je rekao da su netačni navodi da predsjednik lokalnog SNP nije dao podršku potpisom za Lekića.

"Vi imate iskrenu podršku SNP. Uvjeren sam da će iz Berana krenuti nemionovan proces prestrojavanja DPS u tri kolone. To se desilo i u okruženju. Jedna kolona će otići u zatvor. Druga u političku penziju, a treća u slabu opoziciju", rekao je Joksimović.

Bonus video: