Vujanović: Oprostio sam Lekiću

Vujanović je istakao da ni zbog jednog glasa neće žrtvovati ono što je personalna ravan
86 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Jelena Jovanović
Filip Vujanović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 11.03.2013. 22:52h

Kandidat DPS-a na predsjedničkim izborima Filip Vujanović rekao je na tribini u Danilovgradu da je oprostio Miodragu Lekiću lične uvrede.

On je rekao da će u narednih pet godina gledati “poslanika i građanina Lekića kao predsjednik države pravo u oči, mirne savjesti, bez mržnje, znajući da mu je oprostio ono što je lično vrijeđanje”.

Vujanović je istakao da ni zbog jednog glasa neće žrtvovati ono što je personalna ravan i da mu je žao što je Lekić, sa kojim se zna više od dvije decenije, to žrtvovao zbog kampanje.

“Ali neka mu je prosto, izgubiće ubjedljivo”, kazao je Vujanović, navodeći da je obećao da neće govoriti o svom protivkandidatu, “osim ako bude morao”.

Nužna odbrana

On je podsjetio da je Lekić prije dva dana na tribini na Zlatici rekao da ga Vujanović i DPS mogu mrzjeti jer mu u karijeri ne mogu naći nijedan detalj koji ima veze sa korupcijom i mafijaškim poslovima.

“Ja odavde iz Danilovgrada njemu poručujem, nikada nikoga nijesam mrzio, niti ću. Lekić to odlično zna, nikada se nijesam bavio istraživanjem ovakvih detalja bilo čije, pa ni njegove biografije, niti ću”, rekao je Vujanović.

On je kazao da će se braniti samo u nužnoj odbrani.

“Uvijek je do skora vrlo pozitivno i sa maksimalnim uvažavanjem govorio o meni. Odnedavno, kada je postao kandidat opozicije, počeo je da napada i negativno se izjašnjava o mom političkom radu. Ali nikada me na personalnoj ravni nije napao, uvijek je iskazivao uvažavanje i građanski me vrlo cijenio, sada je počeo da izmišlja ocjenjujući da će mu negativna kampanja donijeti korist”, rekao je Vujanović.

Na tribini su govorili predsjednik mladih DPS-a Aleksandar Pavićević, poslanici Zorica Kovačević i Milorad Vuletić, te Dragan Đurović, Slađana Pavlović, Veselin Mitrović, dr Miodrag Đurović i Branislav Đuranović.

Bonus video: