Koalicija "Za evropsku Andrijevicu" ima 28 mandata

Na lokalnim izborima u Andrijevici učestvuju dvije koalicije i jedna partija
157 pregleda 31 komentar(a)
Andrijevica izbori, Foto: Rabrenović
Andrijevica izbori, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 09.03.2013. 21:39h

Koalicija "Za evropsku Andrijevicu" koju čine Demokratska partija socijalista i Socijal-demokratska partija osvojila je 1.868 glasova i 28 mandata od ukupno 31 mandata u lokalnom parlamentu.

Dva mandata sa 135 glasova pripala su koaliciji "Zajedno za Vasojeviće – Vujica Mitrović – Narodna stranka – Stranska srpskih radikala" i 2 mandata, a Pozitivna Crna Gora je sa 83 glasa uspjela da uđe u parlament sa jednim mandatom.

Ukupno pravo glasova je iskoristilo 2.086 građana, od ukupno 4.079 koliko je imalo pravo glasa.

DF i SNP bojkotovali izbore

Biračka mjesta u Andrijevici otvorena su na vrijeme i bez incidenata u 7 časova, a zatvorena u 20 časova.

Na osnovu preliminarnih procjena iz izbornog štaba koalicije "Za evropsku Andrijevicu" njih je podržalo 87% birača, što je značilo da će oi imati 28 mandata.

Koalicija pod nazivom "Zajedno za Vasojeviće – Vujica Mitrović – Narodna stranka – Stranska srpskih radikala" je po tim procjenama osvojila 2 mandata, a Pozitivna Crna Gora jedan mandat.

Procjene su pokazivale da je do 20 časova na 23 biračka mjesta izašlo je između 50 i 51 odsto birača.

Do deset sati izlaznost je bila šest odsto, u 12 časova 20 odsto, a do 14 časova svoje pravo ostvarilo je 30 odsto upisanih birača.

Predsjednik OIK Ranko Vukićević objasnio je da Socijalistička narodna partija i Demokratski front, koji bojkotuju izbore, nijesu dali predstavnike u izbornoj komisiji, tako da nju čine četiri člana DPS-a i tri pridružena člana koji su predstavnici lista koje učestvuju na izborima.

On je, međutim, kazao da SNP i DF imaju predstavnike na biračkim mjestima.

"SNP i DF imaju 12 predsjednika biračkih odbora i u svim odborima, na svim biračkim mjestima, imaju svoje članove", rekao je Vukićević.

Na lokalnim izborima u Andrijevici učestvuju dvije koalicije i jedna partija. To su koalicija „Za evropsku Andrijevicu - Milo Đukanović“, koju čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija, a nosilac ove liste je predsjednik Opštinskog odbora DPS i aktuelni predsjendik opštine Srđan Mašović.

Zatim, koalicija pod nazivom "Zajedno za Vasojeviće – Vujica Mitrović – Narodna stranka – Stranska srpskih radikala", čiji nosilac je Čedo Jelić, kao i Pozitivna Crna Gora "Pozitivna Andrijevica", na čelu čije liste je Svetlana Lekić.

Na prethodnima lokalnim izborima koji su održani 23. maja 2010. učestvovalli su Demokratska partija socijalsita „Za evropsku Crnu Goru – Srđan Mašović“, Socijaldemokratska partija socijalista "Za bolje sjutra", kao i široka koalicija "Bolja Andrijevica – Bolja Crna Gora“, koju su predvodili Socijalistička narodna partija, Nova i PZP.

Bonus video: