Predsjednici skupštinskih odbora uskoro u novim kancelarijama

Nekadašnje prostorije banke u kojima će se smjestiti dio državne administracije, Vlada kupuje na lizing
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2013. 18:55h

Predsjednici svih skupštinskih odbora i prateće stručne službe useliće se u nove kancelarije u Ulici Novaka Miloševa 6a i 8a, u zgradi gdje se nekada nalazilo sjedište Podgoričke banke, najkasnije do početka maja, kazao je “Vijestima” generalni sekretar Skupštine Damir Davidović.

Taj prostor je u centru grada, oko 500 metara od zgrade Skupštine.

Vlada je nedavno usvojila odluku o kupovini poslovnog prostora površine 1.269 kvadrata od Societe General Montenegro banke u Ulici Novaka Miloševa za 1,4 milion eura.

Nekadašnje prostorije banke u kojima će se smjestiti dio državne administracije, Vlada kupuje na lizing i to na period od pet godina po fiksnoj kamati od sedam odsto.

Davidović je kazao da Skupština neće plaćati zakup tih prostorija, dok je za adaptaciju kancelarija iz budžeta Uprave za imovinu za ovu godinu opredijeljeno 200 hiljada eura.

“Za neophodne sanacione, građevinske radove i opremanje prostora kancelarijskim namještajem, kompjuterskom i drugom opremom u budžetu Uprave za imovinu za 2013. godinu opredijeljeno je 200.000 eura, dok zakup neće biti plaćan”, rekao je Davidović.

On je kazao i da očekuje da će se predsjednici odbora i dio službe, zavisno od obima radova na sanaciji i djelimičnog opremanja prostora u nove kancelarije useliti do kraja marta ili početka aprila.

“Sa druge strane, drugi dio kancelarijskog prostora koji se nalazi na adresi Novaka Miloševa 6a očekuje se da bude useljen do kraja aprila ili početka maja mjeseca. Do tada će se sjednice radnih tijela parlamenta i dalje održavati u salama za sastanke u zgradi Skupštine Crne Gore”, rekao je Davidović.

On je podsjetio da će tokom ove godine, putem javnog konkursa, biti odabrano idejno rješenje novog objekta parlamenta na lokaciji stare zgrade vlade.

“Time će se stvoriti uslovi za pokretanje neophodnih pripremnih aktivnosti kako bi se stvorili potrebni preduslovi za dalju plansku i projektnu pripremu ovog projekta u narednim godinama, s obzirom na to da će ukupna realizacija svakako iziskivati vremenski period koji je znatno duži od ovog saziva Skupštine Crne Gore“",”naglasio je Davidović.

Bonus video: