Narodna stranka: Nikšiću vratiti dušu, a ljudima osmjeh

„O Srbima pričaju samo kao o ’sumnjivom licu’ ili neprijateljima, ili nas priznaju kao frustriranu političku kategoriju"
1006 pregleda 6 komentar(a)
Zoran Mrkić, Foto: Ivan Petrušić
Zoran Mrkić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 07.03.2013. 09:38h

Iz Narodne stranke Nikšić, najstarije političke partije u Crnoj Gori koja je osnovana 1906. godine, poručili su da im je cilj smjena aktuelne vlasti a zatim zajedničko djelovanje sa ostalim opozicionim strankama u cilju revitalizacije i domaćinskog odnosa prema gradu pod Trebjesom.

„Dužni smo da gradu vratimo dušu a ljudima osmjeh na lice, mladima da damo šansu da ostanu u svom gradu, da nađu posao i da žive od svoga rada. Naš cilj je i smanjenje ogromnog administrativnog aparata u organima lokalne uprave, a potrudićemo se i da više ne bude zapošljavanja na osnovu partijske pripadnosti“, poručio je nosilac liste dr Zoran Mrkić.

Ono što Narodna stranka obećava je i revizija mnogih ugovora, pozivanje investitora da završe davno započete poslove, kao i mnogo veća briga o očuvanju i unapređenju životne sredine.

„Nije potrebno posebno isticati da smo posvećeni borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, da smo protiv pljačkaške privatizacije, besprizornog nepotizma i tajnih dosijea. Nadamo se da su svi časni ljudi u Nikšiću protiv toga, a mi to svakako jesmo. Ovim temama se bave i pričaju po Nikšiću i oni koji vladaju sada i oni koji bi da vladaju ubuduće. I narod se naslušao tih priča“, kazao je Mrkić.

„Nije potrebno posebno isticati da smo posvećeni borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, da smo protiv pljačkaške privatizacije, besprizornog nepotizma i tajnih dosijea"

Zato on i stranka kojoj pripada umjesto priča nude djelovanje i borbu protiv svega onoga što je urušilo grad pod Trebjesom.

O Srbima pričaju kao o „sumnjivom licu“

Ono što Narodnoj stranci smeta, kako je istakao Mrkić, je što se ni vlast ni opozicija ne bave Srbima niti pričaju o njima.

„O nama pričaju samo kao o ’sumnjivom licu’ ili neprijateljima, ili nas priznaju kao frustriranu političku kategoriju. Postoje nažalost i oni koji kad se pomenu Srbi spuste pogled i zacrvene se, da se ne daj Bože, kome ne zamjere. E, pa mi ćemo se zamjeriti svima koji ne shvataju da smo mi stvarali Crnu Goru, da smo je svime što smo učinili branili i odbranili i da nemamo druge otadžbine do ove i nemamo drugog rodnog grada do Nikšića“, kazao je Mrkić.

Obećao je da će ta partija nastaviti da brani i čuva srpski jezik u Crnoj Gori i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Bonus video: