Vučinić: Saslušati direktora Fonda rada i Predraga Boškovića

"Riječ je o ljudima koji su na krajnje brutalan način zloupotrijebili državne institucije za krađu i prevaru na izborima, kao i prekrajanju izborne volje građana"
71 pregleda 6 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Janko Vučinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.03.2013. 16:09h

Član Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Janko Vučinić, zatražiće hitno kontrolno saslušanja direktora Fonda rada i ministra rada i socijalnog staranja, funkcionera DPS-a zbog aktuelne afere Snimak.

„Riječ je o ljudima koji su na krajnje brutalan način zloupotrijebili državne institucije za krađu i prevaru na izborima, kao i prekrajanju izborne volje građana i zloupotrebi sredstava dobijenih od Evropske investicione banke, koje je DPS iskoristio za kupovinu glasova“, ocijenio je Vučinić za agenciju MINA.

Prema njegovim riječima, Vlada je, neposredno pred parlamentarne izbore, donijela odluku o emisiji obveznica u vrijednosti od šest miliona eura.

„Prema objavljenim transkriptima sa sjednice Predsjedništva DPS-a taj novac je upotrijebljen, za isplatu otpremnina radnicima, ali isključivo članovima DPS-a. To pokazuje da je novac zloupotrijebljen za kupovinu glasova za DPS“, naveo je Vučinić.

Novac od Evropske investicione banke, kako je ukazao, zloupotrijebljen je.

Kako je naveo, aktuelna vlast DPS-a je tim novcem dodatno zaduživala građane Crne Gore, koji su zbog njihove politike dovedeni ispod granice siromaštva.

„Kakav bi još dokaz trebao tužilaštvu za pokretanje optužnice protiv funkcionera DPS-a iz afere „snimak“ koji su objavili mediji“, zapitao je Vučinić.

Bonus video: