Performans Pozitivne: Što bliže vođi – to bolje radno mjesto

Da bi neko dobio posao bilo je potrebno da potpiše pristupnicu kojom se obavezuje da će slušati sve što mu se kaže, „bez trunke savjesti i samopoštovanja“
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 19:27h

Aludirajući na partijsko zapošljavanje Pozitivna Nikšić je danas u podne na trgu Slobode u Nikšiću organizovala promociju programa Do Posla Sigurno, ili skraćeno DPS.

"Obavještavamo vas da je organizacija Do Posla Sigurno (DPS) sa svojim timom stručnih i kvalifikovanih eksperata, došla do senzacionalnog otkrića kako da uposli sve građane u nikšićkoj opštini. Na taj način će započeti obračun sa Svjetskom Ekonomskom Krizom (SEK-om) u Crnoj Gori“, stoji u saopštenju organizacije Do Posla Sigurno.

Da bi neko dobio posao bilo je potrebno da potpiše pristupnicu kojom se obavezuje da će slušati sve što mu se kaže, „bez trunke savjesti i samopoštovanja“.

„Pristupanjem u ovu organizaciju unaprijed stupam u radni odnos sa poslodavcem koji je u srodstvu čelnih ljudi naše mile i jedine Do posla Sigurno (DPS) organizacije“, stoji u pristupnici.

Danas su, uglavnom mladi, potpisivali pristupnice dok im je „vođa“ pomenute organizacije obećavao direktorska i predsjednička mjesta, putovanja, zdravstvena osiguranja, visoke otpremnine, ali i burek s mesom. Oni koji su bili u rođačkim i kumovskim vezama sa „vođom“ bili su privilegovani pa su uglavnom sva njihova radna mjesta bila direktorska.

„Ideja da osnujemo ovu organizaciju nastala je prije 15 dana kada se pojavila afera snimak i kada smo vidjeli kako vladajuća klasa zapošljava svoje članove. Onda smo mi u saradnji sa EU, Ruskom federacijom, Irakom i Brazilom osnovali novu organizaciju kako bi zaposlili sve naše članove. Svi su već dobili radna mjesta, ne rade ništa a primanja ćemo im obezbijediti nakon izbora“, obećao je „vođa“ Nemanja Karadžić.

Svi koji su dobili posao obavezali su se da će „slijepo“ slušati Karadžića a u zavisnosti od titule, tj. srodstva sa glavnim, dijeljene su i funkcije.

TV Vijesti, Darko Bulatović

„Najtraženija mjesta su predsjednik Vlade, državni tužilac, sudije Ustavnog suda. Na tim mjestima ima najviše problema u našoj državi pa je red da ih i mi pokrijemo sa našim ljudima.

Članovi naše organizacije su i ’Bedem’ sa svojim radnicima, Dom revolucije sa radnicima svih pozorišta i butika koji se u njemu nalaze, kao i tri krave koje su nedavno ispred opštine tražile sijeno. Ideja je odjeknula svuda po svijetu i slične akcije su najavili po Beogradu, Moskvi, Tajlandu, Bejrutu, jer svi su prepoznali snagu i energiju koju ova naša organizacija nosi“, poručio je Karadžić.

Jedna od onih koja je poželjela da se „preko noći zaposli“ bila je i Angelina Albijanić.

„Ne radim nigdje jer nažalost nemam nikoga na vlasti. Divim se DPS-u iz jednog razloga – uspjeli su da toliko godina svojm lažima obmanjuju narod. Nije mi čak žao narod kada im vjeruju u tolike laži. Neka im bude. Žao mi je samo tog drugog dijela kome je laži preko vrh glave“, kazala je Albijanić.

Mjesto koje je poželjela, a i dobila, bilo je, ni manje ni više, nego predsjednica Vlade. Prvo obećanje koje je dala, uz napomenu da ono nikada neće biti ispunjeno, je da će narodu biti bolje.

Organizacija Do Posla Sigurno i sjutra nastavlja sa akcijom zapošljavanja Nikšićana.

Galerija

Bonus video: