Radunović u Berlinu nije htio da komentariše aferu "Snimak"

Radunović je kazao da ću aferu komentarisati u Crnoj Gori jer neće da koristi svoju poziciju u Berlinu
6 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.03.2013. 17:25h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) i predsjednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Slaven Radunović odbio je da komentariše aferu “Snimak” na konferenciji “Balkan u budućnosti Evrope: uloga Srbije”, koja se 20. i 21. februara održala u Berlinu, saznaju “Vijesti” od učesnika skupa.

Aktuelna afera je, prema izvorima koji su željeli da budu anonimni, posebno zanimala britanskog novinara Tima Džuda koji detaljno prati dešavanja na Balkanu, ali Radunović nije htio da mu saopšti svoje ocjene.

Međunarodni skupovi su upravo prilika da predstavnici vlasti i opozicije govore iz svog ugla o dešavanjima u Crnoj Gori, što potvrđuju i brojni primjeri poslanika koji su u inostranstvu oštro kritikovali domaće prilike.

Radunović je kazao da je konferencija bila tematska, te da je on bio jedan od četvoro panelista koji su govorili o ulozi parlamenta

I lider PzP-a Nebojša Medojević je prošle godine u Bundestagu kazao da jedna od dviju grupacija u Crnoj Gori koje se bore za vlasti predstavlja “organizovani kriminal koji pokušava da zadrži vladu DPS-SDP“.

Radunović je “Vijestima” potvrdio da je na konferenciji razgovarao sa britanskim novinarom.

“Ja sam ga obavijestio u kratkim crtama o aferi “Snimak”, što znači i kako je došlo do nje, ali nijesam želio da dajem političke ocjene jer sam tu bio drugim povodom”, kazao je Radunović.

On je dodao da je konferencija bila tematska, te da je on bio jedan od četvoro panelista koji su govorili o ulozi parlamenta. Radunović je kazao da ću aferu komentarisati u Crnoj Gori jer neće da koristi svoju poziciju u Berlinu.

Cilj konferencije, koju je organizovao Beogradski fond za političku izuzetnost, Fondacija “Robert Boš” i Evropski fond za Balkan, bio je da okupi neke od ključnih donosilaca odluka iz Njemačke i sa Balkana koji će govoriti o glavnim temama i izazovima koje je potrebno riješiti na putu ka integraciji zemalja Zapadnog Balkana u EU, sa posebnim naglaskom na Srbiju.

Konferencija se bavila procesima reforme u četiri ključne oblasti: evropske integracije i regionalna saradnja, ekonomska tranzicija i razvoj, upostavljanje demokratskih institucija i budućnosti Zapadnog Balkana iz perspektive budućih lidera.

Bonus video: