Đukanović i Orav pozdravili povratak dijela opozicije u parlament

Đukanović je naglasio da je usvajanje evropskog sistema vrijednosti strateški cilj Crne Gore kojem je, kako je rekao, država u potpunosti posvećena
70 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Aivo Orav, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Milo Đukanović, Aivo Orav, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 28.06.2018. 16:11h

Crna Gora i Evropska Unija imaju izuzetno dobru, partnersku saradnju, što je potvrđeno i nedavnim otvaranjem poglavlja 17 - ekonomska i monetarna unija, ukupno 31. u pregovaračkom procesu, ocijenili su predsjednik Milo Đukanović i ambasador Aivo Orav.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, šef Delegacije EU u Podgorici je istakao da je to i pokazatelj liderske pozicije Crne Gore u tom procesu.

Đukanović je naglasio da je usvajanje evropskog sistema vrijednosti strateški cilj Crne Gore kojem je, kako je rekao, država u potpunosti posvećena. On je kazao da Crnu Goru put put do tog cilja vodi kroz nastavak i dalje dinamiziranje reformi, brži ekonomski razvoj i izgradnju institucija u interesu boljeg kvaliteta života građana.

"Sagovornici su pozdravili odluku dijela opozicije da svoje djelovanje nastavi u institucijama sistema, uz uvjerenje da je dijalog najoptimalniji izbor za sve političke subjekte. Kao lider vodeće partije, predsjednik Đukanović je izrazio spremnost da i u toj ulozi pruži doprinos u tom pravcu. Đukanović i Orav izrazili su opredjeljenje za dalju konstruktivnu partnersku saradnju, kako bi Crna Gora na najbolji način odgovorila izazovima na putu do punopravnog članstva", zaključuje se u saopštenju Đukanovićevog kabineta.

Bonus video: