Hoće li SDP izaći iz vlasti ako se KAP spasi novcem građana?

Šehović juče kazao da se Kavarić ponaša kao predstavnik CEAC-a, ministar ga podsjetio da je i njegova partija u vlasti
60 pregleda 0 komentar(a)
Raško Konjević, Damir Šehović, Ranko Krivokapić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Raško Konjević, Damir Šehović, Ranko Krivokapić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.03.2013. 16:54h

“Ne postoji nikakva mogućnost da pravimo koaliciju sa DPS-om koji podržava nove stotine miliona štete po građane Crne Gore od strane EN+ grupe ili nekog partnera sa njima u vezi”, kazao je prije godinu dana potpredsjednik SDP-a i sadašnji ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Vlada glasovima ministara iz DPS-a sada upravo traži da se spasavanje Kombinata aluminijuma obavi novcem građana i to većim od 230 miliona eura.

“Ukoliko Vlada ne vidi sve loše posljedice koje je proizveo ruski investitor i ukoliko joj je važnije partnerstvo sa njim onda ta Vlada nema našu podršku”, rekao je tada Konjević.

Jučerašnju sjednicu Odbora za ekonomiju obilježila je diskusija između ministra ekonomije Vladimira Kavarića i poslanika SDP-a, Damira Šehovića.

Šehović je između ostalog kazao da SDP-u "ne pada na pamet da podrži isplatu CEAC-a makar za jedan jedini cent". On je kazao i da se Kavarić ponaša kao da zastupa CEAC, a ne interese svoje države.

Kavarić je te optužbe nazvao "sitnim političkim kalkulanstvom", i kazao da bi sprovođenjem SDP-ovog plana Rusi i dalje bili vlasnici KAP-a.

On je podsjetio Šehovića da je on poslanik stranke koja 15 godina vodi ekonomsku politiku Vlade.

I šef SDP-a Ranko Krivokapić je juče poručio da je dužnost parlamenta da od bankrota čuva državu, a ne CEAC.

“Danas je godina otkad nijedan zaključak Skupštine o KAP-u, koji je vlada prihvatila, nije ispunjen. Godinu dana, nešto što smo postigli kao zajednički dogovor, što je vlada prihvatila i što nije nametnuto, nije ispunjeno. I treba prije svega tražiti odgovornost ministra ekonomije koji ima i personalni kontinuitet”, rekao je juče Krivokapić novinarima u parlamentu.

On smatra i da je zbog toga nastala šteta po Crnu Goru, koja je sada “pred konačnom odlukom hoće li nastaviti izuzetno skupu politiku po građane”.

“Ja ne znam, a volio bih da mi neko kaže zemlju, koja je toliki procent svog državnog budžeta, godinama davala stranom investitoru koji je trebalo da puni naš budžet. To je išlo i do deset posto. Ne postoji takva zemlja po mom saznanju. I to su iznosi koji su enormni. To su desetine bolnica i škola, bolje penzije u Crnoj Gori...”, kazao je Krivokapić.

Bonus video: