Vujanović: Bar će biti grad mira i bezbjednosti, građani sa pravom ogorčeni

Vujanović je pozdravio i što je Više državno tužilaštvo iz Podgorice preuzelo predmete od svojih kolega iz Osnovnog tužilaštva Bar
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2013. 16:09h

Na otvaranju svoje predsjedničke kampanje, Filip Vujanović je danas Baranima preko Radio-Bara poručio da će ovaj grad biti „grad stabilnosti i bezbjednosti“ i najavio još češće prisustvo Posebne jedinice policije u tom gradu.

Vujanović je pozdravio i što je Više državno tužilaštvo iz Podgorice preuzelo predmete od svojih kolega iz Osnovnog tužilaštva Bar.

"Dijelim bol porodice Gojačanin (zbog ubistva Dejana i Ljubomira), građani Bara su zaista sa pravom iskazali ogorčenje i očekivanje da država reaguje.

Imao sam ovim povodom dug i detaljan razgovor sa vršiocem dužnosti direktora Uprave policije Slavkom Stojanovićem, složili smo se da se policijski posao u Baru ne može raditi samo iz Bara, ovdje što češće mora biti Posebna jedinica i mora imati jaku koordinaciju, da se radi 24 sata dnevno i da se situacja maksimalno kontroliše, za što sam sigruan da će biti razumijevanja građana.

Ovdje policijski rad mora biti u kontinuitetu. Iz onoga što mi je Stojanović izložio, ubijeđen sam da će to u Baru biti primarna obaveza", kazao je Vujanović.

Vujanović je istakao da ga „raduje“ da su predmeti tužilačke organizacije iz Bara preseljeni u Podgoricu, uz napomenu da je ta centralizacija dobra jer će tako doći „do distanciranja od ljudskih komunikacija koje su prirodne“, dodajući da će se „osjetiti“ taj dio podgoričkog djelovanja tužilaštva u Baru, „kroz vršenje postupaka će se saopštiti odnos države prema kriminalu, što je velika obaveza“.

"Od policije i tužilaca sam čuo da već ima efekata, ubijeđen sam da će tako biti još očiglednije ubuduće, a da će ovaj grad biti grad stabilnosti i bezbjednosti", istakao je Vujanović.

U komentaru Slučaja Škerović, Vujanović je ukazao da je „važno da se razumije“ očekivanje građana Bara za brza i efikasna vođenja postupaka.

"Bez toga nema efikasne borbe protiv kriminala, važno je da poštujući autonomiju suda i tužilaštva imamo realan odnos prema potrebama trenutka, bilo je različitih odluka.

Važno je da se uputi poruka odlučnosti države. Ukoliko ona ne bude snažna i jasna, onda borba protiv korupcije i organizovanog kriminala nema efekat.

U dnevnoj sam komunikaciji sa miistrom pravde Duškom Markovićem, koji se potpuno predao borbi protiv organizvanog kriminala. Poručujem sa ovog mjesta iz Bara svima da je država spremna da bude iznad svake opasnosti i da će zaštititi sve svoje građane", naveo je Vujanović.

Galerija

Bonus video: