Bralić: Ne treba se plašiti Lekićeve pobjede

Bralić je kazao i da bi Crna Gora izborom nezavisnog kandidata za predsjednika države EU poslala poruku da je “kadra da sama u svojoj kući mijenja stvari na bolje“
55 pregleda 53 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2013. 08:02h

Poslanik i šef rožajskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Izet Bralić indirektno je pozvao birače da na predsjedničkim izborima podrže Miodraga Lekića.

Bralić je kazao da za SDP Filip Vujanović ne postoji na glasačkom listiću zbog neustavnosti njegove kandidature.

“Što se tiče preostala dva kandidata, pobjeda Rada Bojovića bi bila doprinos u učvršćivanju državnosti Crne Gore i doprinos pobjedi nad savremenim oblicima fašizma. Crnoj Gori, manjinskim narodima i demokratskim procesima ne prijeti nikakva opasnost od pobjede Miodraga Lekića. Naprotiv, pobjeda nekog od nezavisnih kandidata bila bi snažna poruka Evropi da smo dostojni članstva u EU”, kazao je Bralić “Vijestima” nakon Izborne skupštine antifašista i boraca NOR-a 1941 – 1945. u Rožajama. Bojović ima male šanse da skupi oko 7, 7 hiljada potpisa neophodnih za kandidaturu.

Bralić je kazao i da bi Crna Gora izborom nezavisnog kandidata za predsjednika države EU poslala poruku da je “kadra da sama u svojoj kući mijenja stvari na bolje“.

“Crna Gora nakon više od 20 godina parlamentarnog života zaslužuje i traži nove ličnosti za novo vrijeme i izazove koji su pred nama. Dosadašnja dešavanja su uvijek pred građane stavljala izbor manjeg zla. Prvi put Crna Gora na poodmaklom evropskom putu ima priliku da napravi iskorak, da bira boljeg od ponuđenih kandidata. A i prema Kuranu i prema Bibliji, građanin je uvijek obavezan da bira bolje za svoje potomstvo“, rekao je Bralić.

On je na tom skupu rekao da „crni bauk fašizma nije pobijeđen, već se samo vremenom modifikovao i poprimio nove savremen oblike.“

“Ne smijemo dozvoliti da pod plaštom demokratije mnoga udruženja sa fašističkim obilježjima slobodno šetaju ulicama. To je isto kao kada bi razularene zvijeri pustili u spavaće dječje sobe pod plaštom zaštite prava životinja. Fašizam je i ono što se dogodilo prije 20 godina u Štrpcima, a još veći je fašizam da se do danas o tom zločinu i nalogodavcima ništa ne zna”, rekao je Bralić.

Bonus video: