Jelušić predložen za predsjednika budvanskog DPS-a

Sastanku je prisustvovalo nešto više od 90 članova od ukupno 130
58 pregleda 10 komentar(a)
Predrag Jelušić
Predrag Jelušić
Ažurirano: 27.06.2018. 19:14h

Direktor JP Morsko dobro Predrag Jelušić predložen je za predsjednika budvanskog odbora DPS. To je odlučio nekompletni sastav opštinskog odbora na večerašnjem sastanku, čime je ponovo u prvi plan izbilo da ne postoji saglasje unutar najjače budvanske opozicione partije.

Sastanku je prisustvovalo nešto više od 90 članova od ukupno 130.

Ovim se želi prekinuti višemjesečna agonija oko izbora šefa budvanskog DPS i donekle pomiriti razjedinjeni odbor.

Jelušićevu kandidaturu čvrsto je favorizovao politički direktor i koordinator predsjedništva DPS za Budvu Tarzan Milošević, a predlog su lansirali na večerašnjem sastanku pojedini članovi opštinskog odbora.

Milošević je prije dvije sedmice jasno stavio do znanja kandidatima Nenadu Keku Ivanoviću i Ivanu Ivanoviću da se povuku, iako su na izbornoj konferenciji opštinskih odbora uoči Nove godine, imali najviše glasova svojih sugrađana za prvog čovjeka partije u Budvi. Navodno, predsjedništvo je, a to je Milošević prenio Ivanovićima, odredilo da Jelušić bude kandidat, a njima predočeno da odustanu. Takav stav nije naišao na odobravanja dijela odbora, zbog miješanja da vrh partije ne treba da se miješa u rad lokalnog odbora. Iako je Ivan Ivanović ostao pri kandidaturi, što je i na večerašnjem sastanku rekao i tražio da se odbor javno izjasni koga će predložiti, i da se glasa o kandidatima, do toga nije došlo. Jelušićeva kandidatura predložena da ide na verifikaciju u Podgoricu.

Vrh partije trebalo bi da odluči prihvata li Jelušića za predsjednika budvanskog DPS.

Nenad Ivanović nije došao na sastanak.

Bonus video: